Din cuprinsul articolului
Ouăle se adaugă la prăjituri, salate și sandvișuri. Ouăle sunt o sursă bogată de vitamine, minerale și proteine. Piața oferă diferite tipuri de ouă care variază în funcție de rasa de găină, mărime și culoare.
În ciuda discuțiilor predominante care sugerează că ouăle de culoare maro deschis sunt superioare celor albe, iar acestea din urmă sunt adesea considerate „artificiale”, realitatea este cu totul alta. Culoarea cojii nu influențează gustul oului sau valoarea nutritivă a acestuia.
Spre deosebire de culoarea gălbenușului, culoarea cojii nu depinde de dieta găinii, ci se leagă de penajul acesteia. În consecință, cu cât găina este mai închisă la culoare, cu atât coaja de ou este mai închisă la culoare. Găinile albe produc de obicei ouă albe. Toate acestea depind de rasa găinii.
Înainte de a mânca un ou cumpărat din magazin, este indicat să verificați prospețimea acestuia pentru a preveni surprizele neplăcute în mâncare. Pentru a face acest lucru, pur și simplu umpleți un pahar cu apă și puneți ușor oul în el.
Dacă oul se scufundă în întregime pe fundul apei, înseamnă că este proaspăt și probabil că are aproximativ trei zile. Un ou vechi de aproximativ o săptămână poate fi identificat atunci când „fundul” sau capătul mai lat al acestuia începe să plutească ușor în sus în apă. Pe măsură ce oul îmbătrânește, acesta va pluti mai sus în apă datorită bulei de aer în creștere din interiorul său.
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…