Din cuprinsul articolului
Știai că alimentele își dezvăluie proprietățile și beneficiile cu ajutorul culorilor? Legumele și fructele au diferite culori, iar acestea sunt oferite de substanțele active pe care le conțin. Iată ce beneficii au fructele și legumele, în funcție de culoarea acestora!
Fructele și legumele se află pe lista celor mai sănătoase alimente. Ele conțin o multitudine de nutrienți, vitamine și minerale esențiale pentru organismul nostru. Cu toate acestea, ce fructe și legume alegi dacă știi ce nutrienți vrei să consumi? Te poți uita la culoare!
Patricia Rusu, nutriționist, susține că fructele pot avea diferite beneficii, în funcție de culoare. Iată ce „culori” trebuie să consumi, în funcție de beneficiile pe care vrei să le obții!
„Legumele și fructele își folosesc culorile pentru a semnaliza ce substanțe benefice conțin.
Unele culori chiar funcționează împreună sinergic pentru a avea un efect mai puternic, acesta fiind un alt motiv pentru care ar trebui să mâncați o gamă variată de fructe și legume.
În general, cu cât mâncați mai multe culori atunci când vine vorba de plante, cu atât veți aspira mai mulți compuși vindecători antiinflamatori, detoxifianți.
Aceste alimente sunt unele dintre cele mai bune medicamente pentru sănătatea dumneavoastră, datorită fitonutrienților și antioxidanților lor puternici.
Culoarea este limba regnului plantelor, deci asigurați-vă că încorporați o dietă de alimente vegetale colorate în alimentație!”, scrie nutriționistul pe o rețea de socializare.
De asemenea, nutrițonistul dezvăluie o listă a culorilor pe care o poți citi oricând ai nevoie de anumiți nutienți!
Alimente roșii
Alimente roșii din alimentație sunt surse excelente de antioxidanți. Fitonutrienții prezenți sunt flavonoizi sau carotenoizi.
Proprietăți anti-îmbătrânire și îmbunătățirea sănătății inimii.
Alimente galbene
Datorită proprietăților lor anticanceroase, microbiene și inflamatorii, s-a demonstrat că aceste alimente galbene ajută la vindecarea celor cu boală Alzheimer, cancer și chiar diabet.
Alimente portocalii
Fructele și legumele portocalii sunt ambalate în carotenoizi, care sunt asociați cu promovarea unei vederi sănătoase.
Alimente mov
Acestea conțin o varietate de polifenoli care reduc inflamațiile din organism și acționează ca un medicament cu acțiune antiinflamatoare.
Alimente verzi
Mâncând verdeață creștem aportul de fibre, ceea ce ne ajută digestia zilnic. Din nou, antioxidanții sunt abundenți în alimentele verzi, care ajută la evitarea bolilor digestive sau la prevenirea bolilor acestora.
Alimente albe
Alicina este tiosulfinatul predominant din usturoi, o substanță chimică naturală care ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, precum și la creșterea capacității de apărare împotriva infecțiilor.
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…