Din cuprinsul articolului
Chef Ștefan Popescu a dezvăluit în cadrul unei emisiuni ce trebuie să faci pentru a obține cel mai gustos borș tradițional de miel.
Există un truc la care puteți apela în cazul în care vă doriți să scăpați de gustul și mirosul specific de miel, care nu este pe placul tuturor.
”Pentru că punem borș, dar poate fi acrit și cu lămâie, și nu se mai simte gustul, în funcție de bucățile de carne. Important este ca aceasta să cadă de pe oase și cum mielul este tânăr, în maximum două ore trebuie să fie gata. Nu trebuie să o lași mult. Se face la foc mic și acoperită. De ce? Pentru că în felul acesta se fierbe mai bine, mai repede și nu mai e niciun consum mare de gaz.
Dacă o lași fără capac și dai focul mare să fiarbă, nu rezolvi nimic, pentru că punctul de fierbere e același și când clocotește mult, și când abia clocotește, tot 100 de grade sunt”, a declarat Chef Ștefan Popescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, în exclusivitate pentru DC Medical, Spectacola și DC News.
Chef Ștefan Popescu a dezvăluit de ce trebuie să fierbi carnea de miel cu puțină sare, dar și de ce legumele nu se pun în același timp la fiert.
”Prima dată fierbem carnea și dacă carnea de miel este cu os, când vezi că începe să cadă de pe os, începi să pui legumele, care nu necesită fierbere mare.
Cu cât le fierbi mai puțin, cu atât își păstrează mai bine vitaminele. Dacă le pui de la început, mănânci balastru, cât să ai o sațietate, să te simți plin.
Când mâncăm, trebuie să ne gândim întotdeauna și la ce aduce pentru sănătate, nu doar să ne umple stomacul, nu doar la plăcerea de a mânca.
Legumele, cu cât sunt mai proaspete, cu atât sunt mai gustoase. Cu cât le fierbi mai puțin, cu atât sunt mai gustoase, nu își pierd din nutrienți.
Borșul, în general, sau lămâia se pune la final și… multă verdeață, leuștean, pătrunjel, pe care o punem când dăm la o parte oala de pe foc.
Sarea o pui de la început, întotdeauna. Ai pus carnea la fiert, în apă rece și cu sare. Sarea ajută la eliminarea toxinelor, acea spumă pe care trebuie neapărat să o luăm.
Pătrunjelul ne ajută mult, are multe vitamine, el nu trebuie să fiarbă în ciorbă. Pătrunjelul nu trebuie văzut doar ca un condiment. Nu-i punem capacul.
Important e să răcim în maximum două ore orice gătim, în apă rece, ca să nu apuce să se dezvolte bacteriile.
Nu băgăm în frigider mâncarea caldă, acoperită, pentru că se acrește. Iar dacă o bagi fără capac, ridică temperatura în frigider și se pot strica alte alimente de din frigider”, a mai spus chef Ștefan Popescu.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…