Categories: Ştiri sănătate

Cu ce se confruntă persoanele care au avut Covid-19, după recuperare?

Modul în care organismul reacționează la infectarea cu noul coronavirus este un mister. Chiar și după recuperare, o mare parte dintre persoanele vindecate raportează simptome care persistă pentru luni întregi. În alte cazuri, unele persoane dezvoltă afecțiuni mai grave, precum cele cardiovasculare.

Un studiu recent atestă că o treime dintre persoanele vindecate de Covid-19 raportează apariția unor afecțiuni, precum cele cardiovasculare, pulmonare sau oboseală cronică. De asemenea, o mare parte dintre pacienți susțin că se confruntă cu simptome specifice care persistă luni întregi, chiar și după recuperare. Care sunt sechelele pe care le poate lăsa această boală organismului și ce riscuri implică infectarea cu virusul SARS-CoV-2?

„Sunt pacienţi care s-au vindecat de COVID şi la 6-8 săptămâni după aceea, încă se mai declară obosiţi cronic după vindecare. Dacă punem în balanţă beneficiile şi riscurile, e clar că vaccinul aduce mai multe beneficii decât riscuri, iar atunci când vorbim de infecţia cu Sars CoV-2 nimeni nu poate garanta că vom dezvolta o formă severă sau uşoară de COVID”, explică Radu Țincu, medic ATI, potrivit Antena3.

Un studiu recent atestă că o treime dintre persoanele vindecate raportează dezvoltarea unor afecțiuni, iar un pacient din 8 moare. Care este explicația medicului?

„Da, pentru că discutăm de aceste sechele după infecţia cu Sars CoV-2 care sunt determinate de inflamaţia cronică pe care acesta a dat-o, o inflamaţie intensă la nivelul tuturor organelor, iar dacă plâmânii sunt afectaţi, tot organismul e afectat de această privare de oxigen”, explică medicul.

Astfel, sechelele Covid-19 sunt provocate de privarea de oxigen a țesuturilor. Este cunoscut faptul că virusul pătrunde mai întâi în sistemul respirator. Din această cauză, capacitatea plămânilor de a funcționa normal scade, iar oxigenul nu este distribuit în mod corespunzător în organism. Această privare de oxigen afectează organele, țesuturile și poate dezvolta anumite boli, sau agravează bolile deja existente.

 

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

13 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

33 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

53 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: