Din cuprinsul articolului
Accidentul vascular cerebral se produce când alimentarea cu sânge a creierului este oprită sau redusă, ceea ce înseamă că organul nu mai primește suficient oxigen. În lipsa oxigenului, celulele creierului încep să moară, iar ajutorul medical de specialitate trebuie acordat de urgență. În urma accidentului, creierul poate suferi leziuni grave. Cu cât se intervine mai repede după accident, cu atât mai mari sunt șansele de recuperare mai rapidă. Cu ce se confruntă pacienții care au suferit un accident vascular cerebral (AVC), în timpul recuperării?
„Recuperarea medicală în accidentul vascular cerebral începe chiar din secţia de Neurologie, cu poziţionarea pacientului şi membrelor lui în anumite poziţii. Cea mai importantă fază a recuperării începe după externarea de la Neurologie”, a explicat medicul Diana Tache, la rubrica Sfat de sănătate, potrivit Antena 3.
„Ideal ar fi ca pacientul să fie transferat la Recuperare neurologică pentru a continua acest program şi a fixa anumite noi obiceiuri în activitatea lui obişnuită: trebuie să reînveţe să mănânce, să meargă, unii reînvaţă să vorbească, din păcate”, adaugă medicul.
Deși recuperarea poate dura aproximativ doi ani, în multe cazuri, aceasta continuă toată viața. Programul de recuperare este adaptat în fucție de fiecare pacient și de leziunile suferite. Astfel, nu există un program anume care să fie benefic pentru toată lumea. Specialiștii lucrează cu fiecare pacient în parte, după nevoile individuale.
Dacă manifestați simptome specifice accidentului vascular cerebral, sunați imediat la 112. Recuperarea, în acest caz, depinde de timpul în care s-a intervenit și s-a acordat ajutorul medical.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…