Din cuprinsul articolului
Nu de puține ori auzim medici care recomandă pacienților să consume cât mai puțin zahăr în cafea pentru că nu e un produs benefic pentru sănătate. Zahărul poate fi , desigur, înlocuit cu alte ingrediente. Iată ce ingrediente poți adăuga în cafea astfel încât această licoare cu care ne începem diminețile să rămână o alegere sănătoasă.
Cu ce putem înlocui zahărul din cafea? Ingrediente minune recomandate de specialiști
Ingrediente sănătoase pentru cafea. O alegerea sănătoasă: lapte vegetal, lapte de vacă și câteva condimente precum: scorțișoara, turmericul.
Laptele de vacă
Este recomandat ca un adult să consume zilnic 700ml de lapte de vacă, iar pentru a atinge această cantitate, adăugat în cafea poate fi o alegere ideală. Este o sursă de calciu, vitamina D și proteină, indiferent de procentul de grăsime pe care-l conține.
Lapte vegetal
Carbohidrați, grăsimi și proteine, menițin o bună funcționare a organismului
Fie că urmezi o dietă vegană sau fie că vrei să reduci consumul de produse lactate, produsele vegetale pot fi o alegere absolut delicioasă pentru băutura de dimineață. Când vorbim de laptele vegetal nu ne gândim doar la cel de soia, ci și la cel de nuci, ovăz, orez sau chiar migdale.
Fiecare versiune conține proteine, un gust delicios și poți alege dacă să fie îndulcit sau nu. Mai mult, laptele vegetal conține trei nutrienți majori: carbohidrați, grăsimi și proteine, toți meniți să ofere o bună funcționare a organismului, dar și să reducă aciditatea cafelei, un aspect ideal pentru sănătatea dinților și a tractului gastrointestinal.
Condimente minune
Înlocuiește zahărul cu scorțișoară sau un strop de turmeric. Scorțișoara ajută la echilibrarea glicemiei și este o variantă ideală cu care putem înlocui zahărul. Iar turmericul, care conține antioxidanți și care are calități antiinflamatorii, dar și potențialul de a reduce durerile și dezvoltarea demenței, este un ingredient minune, potrivit csid.ro.