Roxana Roseti
Cercetătorii de la Institute of Health Ageing din cadrul University College din Londra cred că dacă am mânca mai puţin cu 40% decât în mod obişnuit, ne-am putea prelungi viaţa cu 20 de ani.
Oamenii de ştiinţă au reuşit să demonstreze că viaţa unui şobolan poate fi prelungită cu 30% doar prin reducerea aportului de alimente. „Dacă reduci aportul de calorii al unui şobolan cu 40%, animalul va trăi cu 30% mai mult. Asta înseamnă că în cazul oamenilor putem prelungi viaţa cu aproape 20 de ani. Acest fenomen a fost demonstrat pe tot felul de organisme, chiar şi pe câini din rasa Labrador”, au afirmat experţii londonezi.
Specialiştii au studiat, de asemenea, musculiţele de oţet -care “impart” cu omul 60% din gene şi şoarecii. Ei au au reuşit să prelungească durata de viaţă atât în cazul musculiţelor, cât şi al şoarecilor, prin utilizarea unor medicamente şi a dietei modificate. „Dacă vom descoperi genele implicate în procesul de îmbătrânire, atunci vom putea amâna îmbătrânirea”, subliniază cercetătorii.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…