Roxana Roseti
Cercetătorii de la Institute of Health Ageing din cadrul University College din Londra cred că dacă am mânca mai puţin cu 40% decât în mod obişnuit, ne-am putea prelungi viaţa cu 20 de ani.
Oamenii de ştiinţă au reuşit să demonstreze că viaţa unui şobolan poate fi prelungită cu 30% doar prin reducerea aportului de alimente. „Dacă reduci aportul de calorii al unui şobolan cu 40%, animalul va trăi cu 30% mai mult. Asta înseamnă că în cazul oamenilor putem prelungi viaţa cu aproape 20 de ani. Acest fenomen a fost demonstrat pe tot felul de organisme, chiar şi pe câini din rasa Labrador”, au afirmat experţii londonezi.
Specialiştii au studiat, de asemenea, musculiţele de oţet -care “impart” cu omul 60% din gene şi şoarecii. Ei au au reuşit să prelungească durata de viaţă atât în cazul musculiţelor, cât şi al şoarecilor, prin utilizarea unor medicamente şi a dietei modificate. „Dacă vom descoperi genele implicate în procesul de îmbătrânire, atunci vom putea amâna îmbătrânirea”, subliniază cercetătorii.