Condimentul care ajută intestinul să funcționeze precum un ceas. Datorită consumului unui condiment, intestinele tale vor funcționa ca un ceas, potrivit medicului gastroenterolog Sergey Vyalov. Capsaicina conținută de ardeiul iute poate îmbunătăți motilitatea intestinală și poate stimula procesul digestiv.
Ardeiul iute este bogat în fibre și are un efect pozitiv asupra digestiei. Mai mult, acest condiment te ajută să scapi de constipație. Medicul atrage atenția asupra consumului, în cantități mari provoacă diaree.
„Ardeiul iute stimulează motilitatea intestinală. Aceasta înseamnă că alimentele trec mult mai repede prin tractul nostru gastro-intestinal. Dar există o mică nuanță aici: datorită acestei proprietăți, putem face diaree”, explică dr. Vyalov.
Disconfortul și durere
În plus, ardeiul iute nu este recomandat pentru probleme cu mucoasa gastrointestinală, gastrită, colită, ulcere, deoarece poate provoca exacerbare. Disconfortul și durerea în intestine pot semnala și efectele neplăcute ale ardeiului iute asupra organismului. În acest caz, ar trebui să renunți la produs, adaugă medicul.
Consumul de ardei iute poate fi de mare ajutor pentru oameni, deoarece aduce următoarele beneficii:
- îmbunătățește sistemul cardiovascular;
- combaterea inflamației;
- previne ulcerele;
- ajuta in lupta impotriva canceruluiț
- protejază piele și ajuta la pierderea in greutate
Este de remarcat faptul că, la fel ca și alte alimente, ardeii trebuie consumați în cantități strict limitate, ca parte a unei diete echilibrate.
Ardeii conțin substanțe sănătoase pentru inima, cum ar fi potasiul și vitamina C. Cercetările arată că creșterea aportului de potasiu combinată cu scăderea aportului de sodiu ne poate îmbunătăți sănătatea inimii.
În plus, ardeiul iute poate scădea colesterolul și trigliceridele din sânge, unele cauze frecvente de accident vascular cerebral și alte boli cardiovasculare, adaugă expertul. Anterior, medicul a spus că puteți îmbunătăți și funcția intestinală consumând broccoli.
Leguma conține o cantitate mare de fibre și vitamina C. Unul dintre avantajele legumei este conținutul scăzut de calorii, potrivit Actualno.com.