Din cuprinsul articolului
Cseke Attila, despre Planul Național de Reziliență: 1522 de paturi ATI pentru COVID în toată țara.
Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a făcut precizări importante despre criza paturilor din secțiile ATI COVID-19. Peste 100 de locuri la Terapie Intensivă există în spitalele din România în acest moment pentru tratarea copiilor bolnavi de COVID-19.
Attila a mai explicat că accesul bolnavilor cronici și non-COVID în spitale va fi păstrat. În prezent, numărul locurilor la ATI în toată țara este de peste 1.000. În Bucureşti nu mai este niciun pat liber la ATI, iar în toată ţara mai sunt doar 19 pentru adulţi. Situaţia este la fel de gravă şi în rândul copiilor.
„Am preluat mandatul la 600 de paturi (ATI-COVID), suntem la peste 1.000 în cele 10 zile de când am preluat mandatul. Și creștem în fiecare zi. Suntem în dinamică. Avem peste 100 de locuri numai pentru copiii cu COVID. De astăzi, inspectorii sanitari de stat vor urmări cât și-a asumat fiecare spital”, a explicat Cseke Attila.
La cererea ministrului interimar al Sănătății, pe pagina de web a Ministerului Sănătății www.ms.ro a fost publicat Planul național de reziliență la recrudescența COVID-19 care este întocmit și asumat la nivelul fiecărui județ de către managementul direcțiilor de sănătate publică și a unităților sanitare cu paturi.
Planul Național de Reziliență față de recrudescența COVID-19 prevede 1522 de paturi ATI în toată țara, potrivit datelor publicate marți de Ministerul Sănătății. Inspectorii sanitari verifică începând de astăzi că acestea există fizic, se arată într-un comunicat al ministerului.
„Începând de astăzi, 21 septembrie 2021, din ordinul ministrului interimar al Sănătății Cseke Attila, un număr de peste 180 inspectorii sanitari de stat din cadrul direcțiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 din secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare cu paturi. Inspectorii sanitari se vor asigura că paturile există fizic și sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de reziliență întocmite la nivelul fiecărui județ”, anunță Ministerul Sănătății în comunicat.
Potrivit planului, la nivel național sunt prevăzute 1522 de paturi ATI covid, cele mai multe fiind în București – 308, Cluj – 82, Mureș – 79, Iași – 77. timiș – 71.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…