Sari la conținut

Criză sanitară mondială „fără precedent”, OMS solicită 1,5miliarde de dolari pentru intervenție

Criză sanitară mondială „fără precedent”, OMS solicită 1,5miliarde de dolari. Organizația susține că o „criză mondială a sănătății fără precedent” a fost creată ca urmare a convergenței războaielor, a schimbărilor climatice, a epidemiilor și a deplasărilor de populație, potrivit unei cereri formulate joi de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru alocarea a 1, 5 de miliarde de dolari pentru operațiuni de urgență în acest an.

 

Criză sanitară mondială „fără precedent”, șeful OMS spune că deja sunt în desfășurare 42 de situații de sănătate în curs de desfășurare

Potrivit estimărilor furnizate de Organizația Națiunilor Unite pentru Sănătate (UNHCR), 305 milioane de persoane ar avea nevoie de asistență umanitară imediată în acest an din cauza urgențelor sanitare.

În momentul lansării apelului, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS),

REFILE – CORRECTING TYPO Newly elected Director-General of the World Health Organization (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus attends a news conference at the United Nations in Geneva, Switzerland, May 24, 2017. REUTERS/Denis Balibouse

, a declarat că organizația caută 1,5 miliarde de dolari pentru a-și finanța activitatea de salvare a vieții în cazul catastrofelor de care are cunoștință și pentru a răspunde rapid noilor crize.

Cererea de urgență a organizației, care a fost făcută pentru aceeași sumă ca în cererea de anul trecut, a detaliat prioritățile și resursele esențiale care sunt necesare pentru a oferi asistență pentru 42 de situații de sănătate în curs de desfășurare.

 

„Conflictele, epidemiile, dezastrele legate de climă și alte situații de urgență în domeniul sănătății nu mai sunt izolate sau ocazionale – ele sunt neîncetate, se suprapun și se intensifică”, a declarat Tedros într-o intervenție publică.

 

În plus față de activitatea sa în desfășurarea campaniilor de vaccinare, tratarea malnutriției și asistența în gestionarea focarelor de boli precum holera, el s-a referit la sprijinul medical de urgență care este oferit în zonele de conflict, de la teritoriile palestiniene ocupate la Republica Democrată Congo și Sudan.

 

„Fără o finanțare adecvată și durabilă, ne confruntăm cu sarcina imposibilă de a decide cine va primi îngrijire și cine nu în acest an”, a declarat Tedros în timpul evenimentului desfășurat joi.

 

„Sprijinul dumneavoastră ne ajută să ne asigurăm că OMS rămâne un colac de salvare, făcând o punte între boală și sănătate, disperare și speranță, viață și moarte pentru milioane de oameni din întreaga lume.”

Popescu Daniela

Popescu Daniela, jurnalist cu peste 10 ani de activitate, a scris articole din domeniul social, cultural, medical, economic. A colaborat cu mai multe publicatii printre care enumeram Evenimentul zilei, Animal Zoo, Capital, Evz Monden.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel