Sari la conținut

Criza medicilor: de ce pleacă neurologii de la un important spital din țară

relatia medic-pacient
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Criza medicilor: Secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe rămâne, de luna viitoare, cu mai puțin de jumătate din medici.

În acest context, activitatea secției, dar și a cabinetelor de neurologie din Policlinica spitalului va fi reorganizată.

Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean rămâne, din iulie, cu mai puţin de jumătate din medici

Secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe va rămâne cu mai puțin de jumătate din medici

Cinci dintre cei nouă neurologi de la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe au ales să demisioneze și să lucreze în mediul privat, având posibilitatea să încheie contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Din acest motiv, activitatea cabinetelor de neurologie din Policlinică și a Secției de Neurologie a spitalului vor fi reorganizate începând cu 1 iulie, o parte dintre urgențe urmând să fie preluate de spitalele din Brașov.

„În perspectivă, ținta noastră este să reclădim această secție. Din acest punct de vedere, va fi greu, pentru că, în momentul de față, posturile sunt blocate”, a declarat András-Nagy Róbert, managerul spitalului, potrivit RADOR.

Potrivit acestuia, în Secția de Neurologie a spitalului sunt internați lunar aproximativ 140 de pacienți, iar în cadrul Policlinicii sunt acordate, în medie, circa 6.000 de consultații anual.

Criza medicilor: de ce pleacă neurologii de la un important spital din țară

Cauzele care au dus la această situație sunt multiple și țin atât de problemele legislativ-administrative, cât și de cele manageriale.

Pe de o parte, managementul defectuos al unității medicale, caracterizat prin lipsa investițiilor în dotarea cu aparatură modernă și în formarea continuă a personalului medical.

Pe de altă parte, numeroasele probleme legislativ-administrative care îi determină pe medici să-și dorească reorientarea profesională către medicina privată, fiind din ce în ce mai nemulțumiți de condițiile de lucru și de salarizare.

În general, medicii specialiști în neurologie au un grad de risc și responsabilitate foarte mare în fața pacienților și, prin urmare, ar trebui să beneficieze de condiții de muncă și salarizare corespunzătoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel