Din cuprinsul articolului
Criza gunoaielor din sectorul 1, factor de infecții grave. Monica Pop, șocată: „Nu am mai trăit așa ceva niciodată, în toate epocile”.
În contextul pandemiei de coronavirus, în care majortitatea oamenilor au o imunitate scăzută, nou o criză a gunoaielor, care de câteva zile au început să inunde străzile sectorului 1 din Capitală, trebuie privită cu foarte mare grijă, din punct de vedere sanitar.
Medicul oftalmolog Monica Pop a declarat că aceste deșeuri sunt extrem de periculoase, în speial pentru copii.
„Gunoaiele sunt foarte periculoase, mai ales că atmosfera nu este deloc sterilă. Dacă mai sunt și aceste deșeuri, care emană în atmosferă tot felul de microbi, este extrem de periculos, mai ales pentru copii, dar și pentru adulți.
Și să nu uităm că ieșim din pandemie, iar oamenii au imunitatea foarte scăzută, și nu mai așa ceva nu le trebuia celor din sectorul 1”, a declarat Monica Pop, potrivit Gândul.
Criza gunoaielor din sectorul 1 se suprapune peste sezonul alergiilor, ceea ce pune în pericol sănătatea oamenilor. Medicul oftalmolog mai spuneaceastă suprapunere poate fi foarte gravă „și un factor favorizant pentru boli în plus”.
„Este un lucru inadmisibil! Și sper că se va rezolva cât se poate de repede și sper din tot sufletul ca doamna primar să înțeleagă și să rezolve această problemă. Noi, din fericire, la Spitalul de ochi nu am avut probleme, la noi s-a ridicat gunoiul de către cei de la salubritate.
Dar nici nu vreau să mă gândeasc că doamna primar nu va rezolva această problemă. Nu am mai trăit așa ceva niciodată, în toate epocile”, a mai spus Monica Pop.
De la 1 iunie, sectorul 1 din București se confruntă cu o nouă criză a gunoaielor, suprapusă peste lipsa de deratizare și dezinsecție din București. Gunoaiele de pe străzi sunt un factor de infecții grave, precum dizenteria, enterocolita sau toxiinfecțiile alimentare.
Reprezentanții companiei Romprest, societate care are contract cu autoritatea locală pentru salubrizare, acuză primăria sectorului 1 că în continuare „achită discreționar facturile”.
Mai mult de atât, din cauza datoriilor acumulate, operatorii de sortare care lucrau cu Romprest au suspendat aceste activități.
„Refuzul nejustificat la plata facturilor pentru servicii confirmate, în perioada iulie-decembrie 2020, și plata discreționară a prestațiilor, respectiv jumătate din prestația lunară a activităților de salubrizare stradală, în perioada ianuarie-martie 2021, au dus la acumularea unui debit restant de peste 120 milioane lei, din care 96 milioane datorie istorică aferentă prestațiilor din anul 2020 și 24 milioane aferente prestațiilor din anul 2021.
(…) Odată cu acumularea restanțelor, începând cu luna februarie 2021, operatorii stațiilor au notificat Romprest că vor suspenda activitatea prestată în beneficiul Sectorului 1, iar în cursul lunii mai, începând cu data de 22 mai, au suspendat activitatea și au interzis accesul autospecialelor Romprest în stațiile de sortare”, se arată într-un comunicat Romprest..
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…