Din cuprinsul articolului
Cristela, soţia fostului candidat suveranist la alegerile prezidenţiale, Călin Georgescu, face noi dezvăluiri din viaţşa de familie, în contextul postului Paştelui.
În aceste zile în care multe persoane au ales să ţină post, ea a făcut o serie de recomandări pe baza propriei experienţe. Soția lui Călin Georgescu susține că postul intermitent are multiple beneficii, nu doar pentru pierderea în greutate, ci și pentru sănătatea generală a organismului.
Cristela Georgescu își simte mintea mai limpede
Ea recomandă ca cei care vor să adopte postul intermitent să înceapă cu 12 sau 14 ore și să ajusteze durata în funcție de cum se simt.
„Există o diferență între a mânca de post și a posti. Postiți o dată pe zi, transpirați o dată pe zi, simțiți foamea (măcar) o dată pe zi, permiteți-le copiilor să simtă foamea măcar o dată pe zi, simțiți oboseala fizică o dată pe zi.
Una dintre ele este postul negru intermitent. De peste 6 ani am inclus în rutina mea zilnică între 12 și 14 ore de post negru. Ultima masă este la 15 sau la 17. Până a doua zi la 7, nu beau și nu mănânc. Uneori beau ceai de plante. Se întâmplă – cu adevărat excepții – să mănânc și mai târziu. Nicio problemă. Calculez 12-14 ore de post și gata”, a scris Cristela Georgescu pe site-ul său.
„Am pierdut cam tot ce a însemnat corp deșeu”
„Nu uitați să le permiteți și copiilor să simtă foamea măcar o dată pe zi”
Cristela Georgescu a vorbit și despre refacerea sistemului digestiv și recunoștința față de mâncare. Ea consideră că mulți copii din societatea modernă sunt constant hrăniți, iar acest lucru le afectează digestia și imunitatea.

„Dacă doriți tinerețe fără bătrânețe și sănătate fără de boală, postiți fără frică și nu uitați să le permiteți și copiilor să simtă foamea măcar o dată pe zi. De ce? Pentru refacerea sistemului digestiv si pentru exersarea mușchiului recunoștinței.
Copiii societății moderne nu au habar ce e foamea. Au un sistem digestiv epuizat și o imunitate scăzută, deoarece sunt permanent ÎNDOPAȚI de părinți, de bunici și de îngrijitori, ca nu cumva să moară de foame sau de carențe, dacă trec mai mult de 2 ore de la ultima masă.
Ronțăiala permanentă nu le permite să distingă între pofte care pot fi controlate și senzația sănătoasă de foame”, a completat ea.
A renunţat la lumea finanţelor şi s-a dedicat complet sănătății naturiste
De profesie economist, Cristela Georgescu este specializată în „sănătate naturală, nutriție integrativă, detoxifiere și regenerare celulară, iridologie clinică, terapii de echilibrare energetică”. A scris cărțile „Diversificarea, pur și simplu”, „Simplu. Versuri hrănitoare” și este co-autor al cărții „Nu hrăni cancerul”.
După ce a ieșit din banking, s-a dedicat complet sănătății naturiste, iar în prezent activează în acest domeniu. Cristela are studii postuniversitare și certificări de la instituții de renume, precum Institute for Integrative Nutrition, Universitatea Cornell și Centrul pentru Studii în Nutriție „Dr. T. Colin Campbell”.
Este, de asemenea, membră a unor organizații internaționale, cum ar fi International Association for Health Coaches și American Association for Drugless Practitioners.