Din cuprinsul articolului
Creșterea vacilor „mai puțin gazoase” și controlul flatulenței ar putea fi cheia pentru a ajuta la reducerea încălzirii globale. Noile cercetări sugerează că creșterea vacilor de lapte care să tragă vânturi mai puțin, și, prin urmare, să elibereze mai puțin metan, ar putea reduce emisiile de gaze cu efect de seră.
Pare incredibil, e adevărat, dar există oameni de știință care au luat în serios această „problemă” vitală pentru mediu.
Echipa de la Curtin University Sustainability Policy Institute din Australia a analizat 27 de rapoarte, trăgând concluzii despre diferite modalități de reducere a emisiilor de metan în sectoarele de lapte și carne de vită din țară.
Producția de alimente este una dintre principalele cauze ale schimbărilor climatice. Creșterea animalelor reprezintă aproximativ 10% din emisiile de gaze cu efect de seră.
Un studiu din 2020 a constatat că râgâielile și vânturile de la bovine, precum și gestionarea gunoiului de grajd, contribuie semnificativ la încălzirea globală.
Cel mai recent studiu, publicat în revista Climate luna aceasta și primul de acest gen, sugerează că transformarea terenurilor agricole în pădure sau în zone umede ar fi cea mai eficientă pentru reducerea metanului, dar creșterea vacilor mai puțin gazoase poate fi, de asemenea, o cale care merită explorată.
„De exemplu, schimbarea a ceea ce includ obiectivele de reproducere poate reduce permanent producția de metan”, a spus autorul studiului Merideth Kelliher într-un comunicat.
„Studiile au descoperit că bovinele cu emisii scăzute au trăsături genetice moștenite care pot reduce semnificativ producția de metan dacă sunt incluse în obiectivele naționale de reproducere”, a adăugat Kelliher.
Mai multe cercetări sunt necesare pentru a determina trăsăturile de reproducere la bovine pentru cele mai scăzute emisii posibile de metan, a spus Kelliher.
Cercetătorii au încercat anterior să dreseze vitele „să facă la oliță” pentru a reduce efectele urinei de vacă care conține amoniac, care, atunci când este amestecat cu solul, devine protoxid de azot, gaz cu efect de seră.
În 2021, o echipă de oameni de știință a antrenat cu succes vacile de lapte să folosească un țar special numit MooLoo pentru a-și face nevoile, încurajându-le să urine pe AstroTurf fără a dăuna mediului.
Dacă vitele foloseau MooLoo, erau răsplătite cu apă cu zahăr. Dacă își făceau nevoile afară, erau stropite cu apă timp de trei secunde.
„Așa își antrenează unii oameni copiii: îi pun pe toaletă, îi așteaptă să își facă nevoile, apoi îi răsplătesc dacă o fac”, a spus cercetătoarea Lindsay Matthews la acea vreme.
Vacile au adoptat rapid noul obicei, 11 din 16 bovine învățând să folosească MooLoo, care este echivalent sau superior copiilor umani.
„Dacă am putea colecta 10 sau 20% din urinare”, a adăugat cercetătorul Douglas Elliffe, „ar fi suficient să reducem semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră și scurgerea nitraților”.
Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…
Prințul Harry marchează din nou o diferență radicală între modul în care trăiește și cel…
Mirosul corporal începe, de obicei, cu transpirația, în special în zona axilei și a inghinală,…
Durerea de spate indică cancer în aceste situații. Deși cele mai frecvente cauze sunt leziunile,…
ZODIA care își va schimba radical viața. Nativii dintr-o anumită zodie avea parte de transformări…
Din cuprinsul articolului • „Avem ambiţia ca numărul fumătorilor să scadă substanțial până în 2030”…