Categories: Ştiri sănătate

Creșterea rapidă a proteinei C reactive indică efectele provocate de Covid-19. Ce este CRP și cum este asociată cu virusul?

Evoluția afecțiunii unui pacient infectat cu Covid-19 este esențială în recuperarea sa. Cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital au analizat, pe această cale, asocierea dintre proteina C reactivă și efectele provocate de Covid-19.

Studiul publicat în News Medical Life Sciences a evidențiat nivelul inflamării la pacienții infectați cu virusul. Acest lucru a fost realizat prin analiza directă dintre proteina C reactivă și efectele provocate de Covid-19. Astfel, cercetătorii au descoperit că nivelul de inflamare mai mare determină anvergura la care răspunde proteina C reactivă (CRP).

Ce s-a dezvăluit în urma cercetării?

Specialiștii au descoperit cum creșterea rapidă a nivelului de CRP în primele 48-72 de ore de la spitalizare indică probabilitatea de dificultăți de respirație și intubare. Nivelul mai echilibrat de CRP a fost observat în rândul pacienților cu o manifestare stabilă a infecției.

”Datorită descoperirilor noastre am schimbat protocoalele și am solicitat monitorizarea nivelului de CRP în primele 3 zile. Astfel, am fost capabili să identificăm pacienți vulnerabili și să acordăm atenție stadiului de inflamare”, a susținut Edy Yong Kim, PhD, coautor al studiului și membru al Diviziei de Îngrijire Pulmonară Critică, Brigham and Women’s Hospital. El a susținut punerea în practică a rezultatelor cât de curând posibil.

Concluziile, bazate pe studiul a 100 de pacienți, oferă o perspectivă a modului în care se desfășoară o infecție Covid-19. Astfel, o creșterile citokinelor (IL-6) în primele 24-48 de ore au fost asociate cu nivelul de CRP și evoluția bolii.

”Chiar dacă administrezi medicamente imunomodulatoare, care reduc semnificativ creșterea inflamației rapide, în primele 3 zile de spitalizare, poate fi prea târziu ca acestea să mai aibă efect. Cu toate acestea, avem dovezi că o creștere a inflamației induce rapid insuficiența respiratorie. Acest lucru indică faptul că medicamentele trebuie administrate rapid.  Dacă sunt administrate în timp util, anume 1-2 zile de la spitalizare, imunomodulatoarele pot preveni insuficiența respiratorie”, a comunicat Kim.

Recent Posts

Se anunță o furtună uriașă pentru două zodii. Următoarea perioadă aduce schimbări majore

Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…

26 de minute ago

Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre creier: La fel ca inima, acest organ complex nu se oprește niciodată

Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…

56 de minute ago

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi… Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…

o oră ago

Durerile de picioare. Ce afectiuni GRAVE pot semnala?

Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…

2 ore ago

Carmen Harra: Următorul președinte al SUA va fi o femeie. Nu baţi un Dragon în Anul Dragonului!

Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…

2 ore ago

Ce se întâmplă dacă arunci sare în toaletă noaptea?

Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…

3 ore ago

Citeste si: