Categories: Ştiri sănătate

Crește numărul copiilor infectați. Specialist: „Zona roşie de pediatrie este ocupată la capacitate de 100%”

Varianta Omicron se răspândește într-un ritm accelerat, la nivel mondial. În România, situația epidemiologică este foarte gravă, iar acoperirea vaccinală este extrem de scăzută.

Acoperirea vaccinală redusă ar putea afecta atât adulții, cât și copiii, în aceeași măsură. Octavian Jurma, epidemiolog, susține că acest val este caracterizat de creșterea numărului de infectări în rândul copiilor, susținând că Omicron îi spitalizează de două ori mai repede tineri.

Numărul copiilor infectați, din ce în ce mai mare

Creşte semnificativ numărul de infectări COVID-19 în rândul copiilor şi, implicit, creşte şi presiunea pe unităţile medicale cu secţii de pediatrie. De exemplu, la Timişoara, Spitalul Judeţean nu mai are niciun pat disponibil pentru copiii infectaţi cu coronavirus. S-a ajuns în această situaţie după ce rata de pozitivare s-a dublat în ultima săptămână, explică directorul spitalului, Raul Pătraşcu, potrivit RRA.

„Având în vedere numărul foarte mare de cazuri, la nivelul spitalului judeţean avem un număr crescut de internări, mai ales pe zona roşie de pediatrie care este ocupată la capacitate de 100% şi zona roşie de adulţi este la aproximativ 75% ocupată, pe ATI avem şase pacienţi.”, explică Raul Pătraşcu.

Şi, deşi este aproape imposibil să nu ne infectăm cu varianta Omicron, după cum afirma zilele trecute ministrul sănătăţii, vaccinarea este considerată în continuare vitală, pentru a nu dezvolta forme grave ale bolii, mai spune directorul Spitalului Judeţean din Timişoara.

„Omicronul nu este o răceală banală şi sigur a spus asta şi dl ministru, pentru cei nevaccinaţi, pentru cei aflaţi în grupele la risc, pentru cei vârstnici, pentru cei cu comorbidităţi, faţă de o gripă sezonieră şansa de agravare şi de deces este de la trei până la zece ori mai mare, deci vaccinul ne protejează nu să ne îmbolnăvim neapărat, ci ne protejează aşa cum ştim deja şi este clinic dovedit şi ştiinţific dovedit să nu facem o formă gravă”, adaugă Raul Pătrașcu.

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

8 minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

38 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: