Din cuprinsul articolului
Numărul infecțiilor respiratorii crește alarmant, și este abia începutul. Este avertismentul medicilor, în condițiile în care spitalele de pediatrie și camerele de gardă încep să fie vizitate din ce în ce mai des de părinți.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa face apel la cetăţeni să respecte programul de vizită, în contextul în care au apărut şi cazuri noi de COVID-19 iar numărul virozelor este în creştere în special în secţia de Pediatrie.
Aparţinătorii trebuie să ţină cont de aceste reguli şi să nu mai vină la spital în afara programului de vizită, este de părere managerul Mircea Călin Laza,potrivit RRA Reșița:
“N-are rost să lăsăm un număr mare de aparținători să ajungă la pacienţi pentru că într-adevăr în spital se tratează pacientul și vizitele multe și foarte dese ne îngreunează munca noastră aici, pentru a putea rezolva cazurile cât mai repede și cât mai eficient.”
Şi medicul şcolar, Sorina Tobă îi îndeamnă pe părinţi să îi retragă pe cei mici din colectivitate la primele semne de îmbolnăvire.
“Noi recomandăm în momentul în care ei sunt răciţi sau fac varii forme de viroze respiratorii, pe perioada cât au simptomatologie şi au tratament recomandăm să rămână la domiciliu până în momentul în care starea lor de sănătate este optimă şi în acel moment să revină la cursuri, la actul didactic, pentru că niciodată un copil bolnav nu va putea să aibă eficienţă în învăţare şi în reţinerea informaţiilor. Doi: devine sursă pentru ceilalţi colegi”.
Medicii mai spun că în timpul pandemiei, copiii au fost mai feriți de gripe și viroze pentru că au stat izolați și au purtat și măști de protecție, iar multe efecte se resimt abia acum.
Dr. Iulia Țincu recomandă părinților să își țină copiii într-un glob de sticlă’, deoarece sistemul lor imunitar trebuie călit’.
„Nu ținem copiii într-un glob de sticlă, nu îi înfofolim atunci când afară avem grade în minus, ci îi îmbrăcăm adecvat, așa cum ne îmbrăcăm noi ca adulți. Sunt expuși colectivității, cu normele de rigoare și în funcție de particularitatea fiecărui copil. 22-24 de grade Celsius este temperatură de confort termic cel puțin pentru zona noastră geografică.
Noi spunem lucrul acesta inclusiv în cazul nou-născuților. Dacă eu nu stau cu o căciulă în casă ori cu o pereche de mănuși în plus, nici copilul nu va sta. Îmbrăcarea aceasta neadecvată nu face decât să supraîncălzească organismul într-o manieră pe care noi nu o depistăm, se pierde apă prin deshidratare și se acomodează mult mai greu ca și termoreglare – a mai explicat medicul pediatru”.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…