Categories: Stil de viaţă

Copiii și gravidele nu trebuie să consume niciodată acest produs. Avertismentul oamenilor de știință: pot predispune la cancer

Cancerul care afectează copiii poate veni și ca rezultat al consumului gravidei în timpul sarcinii de produse nesănătoase.

Un loc fruntaș în topul acestor produse este ocupat de cărnurile procesate, un adevărat pericol pentru organism!

De aceea trebuie evitate cât mai mult. Dacă în trecut spitalele de oncologie erau goale, acum secțiile sunt pline cu oameni care se îmbolnăvesc de diverse tipuri de tumori, spun medicii. Poate ar trebui să fim atenți și la alimentație, la ceea ce consumăm, avertizează specialiștii!

Crenvurștii ademenesc prin textura crocantă și gustul picant, însă la fabricarea acestora este folosită foarte puțină carne și foarte multe substanțe pe post de conservanți, care să ofere culoare, aromă și să mimeze gustul de carne.

De-a lungul timpului, mai multe studii au relatat despre posibilele consecințe ale consumului de crenvurști, mezeluri și alte cărnuri procesate. Gravidele ce consumă crenvurști frecvent își predispun copiii la apariția cancerului, arată unul dintre studii.

În urma unui studiu amplu, desfășurat în anii ’90 de oamenii de știință Sarasua S. și Savitz D, s-a evidențiat o corelare între frecvența cu care o gravidă sau un copil mănâncă crenvurști sau alte cărnuri procesate, și tendința ca cei mici să dezvolte cancer, potrivit unica.ro.

Oamenii de știință au descoperit astfel cum copiii născuți din mame ce au consumat o dată pe săptămâna sau mai des crenvurști în timpul sarcinii, aveau un risc dublu de a dezvoltă tumori la nivelul creierului.

Copiii ce au consumat ei înșiși crenvurști o dată pe săptămâna sau cu o frecvența mai mare, aveau de asemenea un risc crescut pentru același tip de maladii.

Cum pot crenvurștii să predispună la apariția cancerului?

Majoritatea crenvurștilor, chiar și dintre cei mai „curați” în ingrediente, de pe piață, conțin conservanți numiți nitriti. În timpul procesării, nitriții se combină cu aminele, compuși organici prezenți în carne, și formează compuși carcinogeni numiți N-nitroso.

Acești compuși au fost asociați cu cancerul cavității bucale, de vezică urinară, al esofagului, stomacului și cerebral.

Acesta nu e primul studiu de acest gen: Echipa condusă de un alt om de știință, Peters JM, a descoperit că există o legătură între consumul anumitor alimente și riscul crescut de leucemie apărută la copii.

Cercetarea s-a desfășurat în Los Angeles, între anii 1980 și 1987, iar copiii studiați au avut vârste cuprinse între 0 și 10 ani. În urmă studiului, cercetătorii au ajuns la concluzia că cei mici care au consumat 12 sau mai mulți crenvurști pe lună, aveau un risc de 9 ori mai mare de a dezvoltă leucemie.

Recent Posts

Alina Bădic, horoscop 17 – 23 noiembrie. Luna Plină aduce momente de revelație și claritate. Zodia favorită a astrelor

În ediția din 16 noiembrie a emisiunii „360 de grade”, Alina Bădic a discutat împreună…

4 ore ago

Cum să pregătești ferestrele din PVC pentru zilele reci: Un truc simplu pentru o casă caldă și economie la încălzire, pe care mulți oameni nu îl știu

Izolați-vă ferestrele astăzi! Vă pregătiți pentru zilele reci de iarnă? Prin setarea ferestrelor dvs. din…

4 ore ago

Medic chirurg: atenție la aceste semne! Indică cheaguri de sânge periculoase

Cheagurile de sânge pot pune viața în pericol dacă blochează venele sau arterele, făcând conștientizarea…

5 ore ago

Simptomele timpurii ale cancerului pancreatic. Cei mai mulți le trec cu vederea

Pancreasul este un organ care ajută la digestie și la metabolizarea zahărului și este situat…

5 ore ago

Horoscop 17 noiembrie: zodiile care trec printr-o schimbare de destin! Schimbări financiare mult așteptate

Pe 17 noiembrie 2024, horoscopul zilnic aduce o serie de provocări și oportunități pentru fiecare…

6 ore ago

Cum îți poți da seama dacă durerea în piept semnalează un atac de cord

Boala de inimă rămâne principala cauză de deces pentru bărbați și femei în Statele Unite.…

6 ore ago

Citeste si: