CREMA de PROTECŢIE solară este veche? Iată la ce vă expuneţi dacă o folosiţi!

CREMA de PROTECŢIE este unul din cele mai căutate și utilizate produse pe timpul verii. În încercarea de a mai salva o sumă de bani, mulți  preferă să utilizeze cremele achiziționate în anii anteriori, în loc să cumpere un produs nou.

Dacă alegeți să folosiți o cremă de protecție mai veche, nu uitați să verificați termenul de expirare inscripționat pe etichetă, iar în cazul în care acesta este depășit, nu utilizați produsul, potrivit  consumerreports.org.

Nu toate cremele de protecție solară au inscripționat termenul de expirare pe etichetă, dar este bine să știți că acestea își fac efectul până la 3 ani de la data fabricației. Așadar, pentru a știi dacă puteți încă să utilizați produsul, puteți scrie cu un marker pe cutie/etichetă data la care l-ați cumpărat.

Chiar și în cazul în care crema de protecție solară pe care vreți să o utilizați nu a expirat, efectele sale pot depinde și de locul în care ați depozitat-o, deoarece căldura sau umiditatea sunt factori care contribuie la deteriorarea unui astfel de produs.

În cazul în care remarcați un miros neplăcut sau o schimbare a densității produsului (crema de soare ”stricată” va avea o consistență mai scăzută), vă recomandăm să aruncați imediat produsul.

Dacă produsul este expirat, acesta nu doar că nu îşi mai îndeplineşte rolul, pentru că factorul de protecţie conţinut nu mai este activ, el devine un pericol pentru sănătate.

Oxigenul, căldura, lumina şi bacteriile pătrund în produsele pentru protecţie solară şi le fac şi inutilizabile, şi periculoase.

De altfel, acestea se inactivează ori de cîte orin deschidem tubul.

Substanţele din componenţa lor se degradează şi intră în piele şi de acolo pot ajunge la inimă, plămâni, ficat sau creier. Absorbirea prin piele a toxinelor este, de altfel, mult mai periculoasă decât înghiţirea lor.

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru. Este un înveliş viu, care respiră şi are o mare capacitate de absorbţie.

Pielea, a practic, absoarbe produsele aplicate pe suprafaţa ei. Dacă acestea conţin ingrediente benefice, efectele folosirii lor vor fi benefice. Dar dacă aceste produse conţin substanţe chimice toxice, acestea au efecte adverse atât asupra pielii, cât şi asupra organelor interne ale corpului nostru.

 

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

25 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

56 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: