Categories: Ştiri sănătate

Creierul uman redă evenimentele trecute pentru a da sens experiențelor prezente. Studiu

Într-un studiu revoluționar, cercetătorii au descoperit că creierul uman reluează evenimentele trecute pentru a da un sens apariției prezente. Acest fenomen se extinde dincolo de experiențele spațiale și are loc și în timpul experiențelor non-spațiale.

De asemenea, oferă perspective asupra modului în care creierul nostru creează narațiuni și ne ajută să dăm sens lumii.

Descoperirile, publicate în Nature Neuroscience, au indicat că procesul oglindește reluarea mentală observată la rozătoare pentru a înțelege mediul lor spațial. Cercetătorii de la University College și de la Universitatea Queen Mary din Londra au aprofundat în ideea că creierul uman se angajează în reluarea evenimentelor trecute, chiar și în contexte non-spațiale, și au descoperit că procesul de reactivare a evenimentelor trecute din creierul uman pare să fie mai complicat decât ceea ce se observă la rozătoare.

Creierul uman redă evenimentele trecute pentru a da sens experiențelor prezente. Studiu

„Știm că creierul poate „reda” informațiile care au fost întâlnite în trecut, deși acest lucru a fost studiat în principal în sarcinile de navigație care implică rozătoare”, a declarat Avital Hahamy, unul dintre cercetătorii care au efectuat studiul, pentru Medical Xpress.

„Știm, de asemenea, că creierul uman împărtășește experiența noastră continuă în evenimente mai mici pe care le putem aminti ulterior ca o narațiune a experienței noastre zilnice. De exemplu, evenimentele tale de dimineață ar putea include luarea metroului la serviciu, ajungerea la birou, intrarea la o întâlnire, etc.

Ne-am întrebat dacă creierul uman redă și informații din trecut pentru a conecta aceste evenimente diferite într-o înțelegere globală a experiențelor noastre. Ca exemplu, ne-ar permite să înțelegem de ce a început o întâlnire fără noi, legând acest eveniment prezent cu un eveniment trecut, cum ar fi întârzierea.”

Cercetătorii le-au cerut participanților să urmărească un film sau să asculte povești spuse oral, în timp ce activitatea lor cerebrală a fost înregistrată folosind un scaner fMRI, având în vedere că invocă experiențe din lumea reală.

Studiul a descoperit că creierul reia evenimentele trecute în timpul interacțiunii cu narațiunile

Acest proces de reluare ajută la înțelegerea experiențelor în curs. Spre deosebire de rozătoare, această reluare are loc în timp ce evenimentele se desfășoară, mai degrabă decât în ​​perioadele de odihnă.

„Am descoperit că aceleași regiuni ale creierului care redau informații spațiale în creierul rozătoarelor, de asemenea, redau evenimente narative din creierul uman”, a spus Hahamy.

„Cu alte cuvinte, reluarea, despre care se credea anterior că sprijină în principal navigația spațială, ar putea, de asemenea, să stea la baza capacității umane de a da sens narațiunilor.

Mai mult, în timp ce cercetările la rozătoare au propus că reluarea este folosită pentru a stoca evenimentele trecute în memorie, mai ales atunci când rozătoarele se odihnesc sau somn, sugerăm că poate fi folosit și pentru a da sens prezentului, din mers, în timp ce evenimentele se desfășoară.”

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

47 de secunde ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

31 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: