Din cuprinsul articolului
Creierul are nevoie de odihnă., potrivit ultimelor cercetări. Cu o viață plină de activități, experții medicli spun că este greu să te deconectezi și, mai ales, să te relaxezi. Dar de aceste două lucruri creierul nostru are mare nevoie și trebuie să se refacă singur. Cum este posibil?
„Ceea ce se întâmplă în creier, în termeni profani, este, în esență, că, potrivit oamenilor de știință, creierul nostru are șansa de a nu fi implicat în mod conștient în… schimbarea sarcinilor toată ziua”, spune Victoria Garfield, cercetător senior la Unitatea pentru sănătatea pe tot parcursul vieții a Consiliului de Cercetare Medicală, potrivit CNN.
„În consecință, funcția noastră cognitivă se va îmbunătăți. Și te vei simți mai bine a doua zi, deoarece celulele creierului nostru au șansa să se odihnească, să se regenereze și să se reînnoiască”, a spus ea.
Victoria a studiat somnul de un deceniu. I-au trebuir 10 ani să înțeleagă de ce trebuie să dormim corect.
„Unul dintre interesele mele principale din ultimii 10 ani a fost să înțeleg de ce trebuie să dormim corect, de ce somnul este atât de important pentru creier și corp, mai ales pe măsură ce îmbătrânim”, a spus ea.
Decenii de dovezi susțin ideea că somnul prea puțin sau prea mult este asociat cu un risc crescut de afecțiuni precum diabetul, hipertensiunea arterială, atacul de cord, demența, obținerea unui diagnostic de apnee în somn, anxietatea și depresia, a adăugat ea.
Echipa condusă de Garfield a descoperit recent că somnul obișnuit în timpul zilei este asociat cu un volum total mai mare al creierului. Studiul, publicat în revista Sleep Health în iunie, a analizat date, inclusiv RMN, de la peste 35.000 de adulți din Biobankul din Marea Britanie.
Alte 5 moduri de a avea grijă de prețiosul tău creier
1. Televizorul, laptopul și telefonul. Stați departe de orice înseamnă tehnologie, fie și pentru câteva ore pe zi.
2.Râdeți. Râsul este mecanismul fiziologic care reduce stresul în corp și creier.
3. Păstrați-vă creativitatea și curiozitatea. Orice efort creativ ajută.
4. Mișcarea. cercetările din ultimii ani au demonstrat că sportul este necesar. Nu doar sănătatea inimii are nevoie de mișcare, ci și creierul.
5. Hrana pentru creier. Trebuie să introduci în alimentația zilnică legume, plante verzi, nuci, fructe de pădure fasole, cereale integrale, pește, ulei de măsline.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…