Sari la conținut

Creierul poate juca un rol important în apariția diabetului de tip 2

Potrivit Medical News Today, creierul joacă un rol crucial în reglarea glucozei și în dezvoltarea diabetului de tip 2.

Într-un studiu publicat în jurnalul Nature, cercetătorii sugerează că glicemia este controlată de interacțiunea dintre creier și pancreas, o teorie care ar putea ajuta crearea unor noi tratamente.

Oamenii de știință susțin că în timp ce pancreasul reacționează la nivelul crescut de glucoză în sânge, eliberând mai multă insulină, creierul este implicat în menținerea nivelului normal al glicemiei. Diabetul de tip 2 apare atunci când niciunul dintre sisteme nu mai funcționează.

Tratamentele actuale pentru diabet de tip 2 se bazează exclusiv pe metode care să crească producția de insulină și care să sensibilizeze organismul la insulină.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel