Categories: Ştiri sănătate

Creierul lui Gabriel Cotabiță a îmbătrânit cu 8 ani. Cu ce probleme s-ar putea confrunta și cât va dura recuperarea?

A ieșit din spital, însă este tot în pericol, iar următoarele șase luni sunt esențiale pentru recuperarea artistului.

Orice moment de neliniște, supărare, ori suprasolicitare i-ar putea fi fatal lui Gabriel Cotabiță. A suferit un accident cardiorespirator, iar persoanele care trec prin astfel de traumă prezintă un risc foarte mare de accidente cardiovasculare ulterioare așa că va trebui să se menajeze, să stea departe de stres și de agitație.

Primele 6 luni sunt esențiale în refacerea funcțiilor cerebrale deteriorate, astfel că are foarte mult de recuperat. Îi va fi greu pentru că creierul său a îmbătrânit prematur cu 8 ani din cauza ischemiei cerebrale. Cele mai afectate funcții vizează memoria și viteza de gândire, va putea avea probleme în a-și aminti anumite lucruri iar gândirea va fi mai lentă. Riscă să se confrunte și cu tulburări de comportament, de limbaj, de vedere și motorii. Va trebui să aibă un stil de viață sănătos cu dietă strictă și cu mare atenție la activitatea fizică. Dacă recuperarea va decurge bine, medicii spun că își va putea relua activitatea artistică peste 6 luni.

”Din punct de vedere al unui pacient care a avut o ischemie cerebrală, putem spune că următoarele șase luni pot fi cu probleme. Este un pacient purtător de defribilator intern pentru a se preveni eventualele tulburări de ritm cardiac, iar în astfel de situații există întotdeauna un risc de moarte subită cardiacă.

Purtătorul unui defribilator poate să aibă și diverse surprize neplăcute legate de funcționarea unui astfel de aparat, legate de expunerea la anumite radiații și se mai rup și acei electrozi și trebuie schimbați, iar în prezent se caută soluții pentru ca durata bateriei să fie cât mai mare sau să poată fi schimbată pe loc fără să fie extras dispozitivul”, a declarat în emisiunea La Măruță,  prof. Tudor Ciuhodaru.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

17 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

37 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

57 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: