Creier sanatos la orice varsta si minte brici. Este posibil, daca tinem cont de cateva principii de viata sanatoase. Ca in multe alte cazuri, alimentatia sta la baza sanatatii, alaturi de miscare si odihna de noapte.
Daca te simti obosita, uiti des si nu te poti concentra, s-ar putea sa te confrunti cu un deficit de nutrienti esentiali pentru creier. Ce e de facut? Simplu!
Afla din ce este compusa o alimentatie sanatoasa pentru creier, mai exact, care sunt produsele alimentare cu rol de protectie a sanatatii cerebrale! Cand optezi pentru mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, capeti mai multa energie si ai siguranta ca si creierul tau este sanatos.
Creierul are nevoie de energie pentru a putea functiona. Daca vrei sa te bucuri de o putere de concentrare mare si de o mai buna atentie, trebuie sa te asiguri ca creierului nu ii lipsesc sursele de energie constanta.
Te poate interesa si> HRANA CREIERULUI TAU
Creierul consuma foarte multa glucoza si cand ramane fara combustibil, trage diferite semnale de alarma: obosesti, nu te mai poti concentra, te enervezi rapid. Asigura-te ca meniul tau de zi cu zi cuprinde alimente cu indice glicemic scazut, care permit eliberarea lenta a glucozei in sange. Aceste alimente sunt cerealele integrale, orezul brun, ovazul, cartofii dulci.
Membranele celulelor cerebrale sunt compuse din grasimi, precum acizi grasi Omega-3. De fapt, pentru structura creierului sunt esentiale grasimile, pentru ca in jur de doua treimi din creier sunt compuse din grasimi. Somonul, heringul si macroul sunt surse importante de grasimi Omega-3, in mod special DHA (acidul docosahexaenoic) si EPA (acid eicosapentaenoic).