Cozonacul pare un desert greu de făcut, însă cunoscutul bucătar Nicolaie Tomescu a dezvăluit o rețetă simplă, de cozonac ispititor, în care umplutura delicioasă de ciocolată dă pe afară, efectiv.
Cozonacul acesta este pe gustul multora, întrucât are puțin aluat și super multă umplutură, încercați varianta propusă de chef Nicolaie Tomescu.
Cozonacul se face după o rețetă simplă și rapidă, care nu necesită o frământare îndelungată și este gata într-un timp relativ scurt. Alunele de pădure pot fi înlocuite cu nuci, migdale etc. Și merită orice minut de așteptare pentru un astfel de cozonac.
Ingrediente pentru aluat Babka:
20 g drojdie proaspătă
100 g de lapte (cântărit)
1 lingură de zahăr
90 g unt la temperatura camerei
1 ou mare
Un praf de sare
280 g de făină
coaja de o jumătate de lămâie
Ingrediente pentru umplutură:
80 g unt
100 g de zahăr
80 de ciocolată cu lapte
30 g de cacao
1-2 linguri lapte cât să omogenizeze umplutura
90 g alune de pădure (70 g măcinate și 20 g tocate grosier)
1 linguriță scorțișoară măcinată
Ingrediente pentru sirop:
50 g de zahăr
70 ml de apă
1 lingură esență de rom
100 ml de sirop de arțar
Cum se prepară acest delicios cozonac, pas cu pas?
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…