Nu este sarbatoare fara aroma vanilata care invaluie casa. Cozonacul este o prajitura traditionala romaneasca si bulgareasca, se pregatesc in general de Craciun si de Paste.
Ei pot fi rotunzi, drepti, impletiti. Va prezentam o reteta simpla la care un o sa munciti prea mult la framantat si este si foarte gustos.
Ingrediente:
1 kg faina
50 g drojdie
200 g zahar
5 galbenusuri
500 ml lapte
200 g unt
coaja de la o lamaie
coaja de la o portocala
1 esenta de vanilie
Ingrediente umplutura:
4 albusuri
4 linguri de zahar
3 linguri cacao
1 esenta de rom
250 g miez de nuca
100 g stafide
250 g rahat
Cum prepari
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, se amesteca cu o lingura de zahar si putina faina. Se lasa maiaua la crescut.
Continuarea pe lyla.ro.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…