Nu este sarbatoare fara aroma vanilata care invaluie casa. Cozonacul este o prajitura traditionala romaneasca si bulgareasca, se pregatesc in general de Craciun si de Paste.
Ei pot fi rotunzi, drepti, impletiti. Va prezentam o reteta simpla la care un o sa munciti prea mult la framantat si este si foarte gustos.
Ingrediente:
1 kg faina
50 g drojdie
200 g zahar
5 galbenusuri
500 ml lapte
200 g unt
coaja de la o lamaie
coaja de la o portocala
1 esenta de vanilie
Ingrediente umplutura:
4 albusuri
4 linguri de zahar
3 linguri cacao
1 esenta de rom
250 g miez de nuca
100 g stafide
250 g rahat
Cum prepari
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, se amesteca cu o lingura de zahar si putina faina. Se lasa maiaua la crescut.
Intr-un lighean mare se pun faina, se adauga galbenusurile batute cu zaharul, maiaua, jumatate din cantitatea de lapte, coaja de lamaie si portocala, esenta si se incepe framantatul. Din cand in cand se adauga lapte. Laptele trebuie sa fie caldut, nu fierbinte.
Continuarea pe Lyla.ro