Din cuprinsul articolului
Pe 5 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele 2024. Toată lumea știe că Paștele nu este complet fără un cozonac delicios și pufos – este unul dintre simbolurile mesei de Paște. Dar, din păcate, acest desert delicios nu este întotdeauna atât de moale și pufos pe cât ne-am dori. Iată două secrete de la cofetari.
Cozonacul tradițional este de fapt ușor de preparat, dar nu toată lumea reușește să-l pregătească corect. Uneori, chiar urmând rețeta clasică, puteți obține produse de copt uscate care nu au crescut suficient. Acest lucru poate fi prevenit urmând două reguli simple.
Apoi se adaugă ingredientele uscate, făina se cerne înainte de a forma aluatul pentru a evita cocoloașele. Adăugați treptat făină în amestecul de ouă pentru a deveni un aluat pufos și pentru a păstra umiditatea cozonacului după coacere. Când frământați aluatul, respectați condițiile de temperatură; camera trebuie să fie caldă și fără curent de aer.
Frământarea aluatului este un proces destul de lung și laborios, deoarece o cantitate mare de făină trebuie distribuită uniform pe întregul volum al aluatului. Majoritatea componentelor pentru prepararea cozonacului sunt adăugate în două etape. În acest caz, aluatul trebuie să fie destul de moale, elastic și să nu se lipească de mâini. Un mixer de aluat poate fi un asistent indispensabil în această etapă.
Aluatul trebuie să crească de două ori – după frământare și după modelare înainte de coacere. Nu puneți aluatul pe un calorifer sau pe o baie de apă, acesta trebuie încălzit uniform pe toate părțile.
O opțiune ideală în acest scop este folosirea unui dispozitiv de fermentare care menține temperatura și umiditatea necesare și, de asemenea, controlează durata procesului de fermentare înainte de coacere. Puteți folosi un aparat de făcut pâine în modul de fermentare.
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…