Din cuprinsul articolului
Noi măsuri de urgență: Începând de luni, 2 noiembrie, studenții la medicină din anii II și III din cadrul Institutului Medico-Militar vor începe activitatea de voluntariat în cadrul call-center-urilor de la Direcției de Sănătate Publică din București și Mureş. Studenții din anul IV, V şi VI vor fi detașați la Spitalele Militare din țară, pe secțiile de terapie intensivă sau în secțiile de tratare sau suport COVID-19.
În Arad, unul din orașele aflate în scenariul roșu, unde predare are loc exclusiv online, mai multe cadre medicale școlare au fost detașate la DSP pentru a contribui la realizarea anchetelor epidemiologice. Lipa personalului a dus la întârzieri, însă autorităție speră ca în cursul zilei de mâine să ajungă cu anchetele epidemologice la zi, cu ajutorul mobilizării de personal, a declarat Horia Timiș, șeful DSP Arad.
Horia Timiş: „Am primit 11 medici de la primărie, medici școlari și stomatologi, și încă 14 asistenți medicali. La ora actuală toți sunt implicați în anchete epidemiologice la nivelul Direcției de Sănătate ca să putem recupera în acest weekend cantitatea mare de anchete care ne-a copleșit în prima parte a săptămânii. În acest moment avem un ‘delay’ de 100 de anchete, 150 pe care o să le completăm și estimăm ca luni să ajungem la zi.”
Deși începând de astăzi, Spitalele Militare din Iași și din Sibiu, au suplimentat numărul de locuri pentru bolnavii de covid-19, numărul locurilor în spitale în general, va continua să crească în perioada următoare.
În momentul de față, se caută soluții pentru a reduce aglomerația de la unitățile de primiri urgențe, unde cadrele medicale sunt depășite de numărul mare de pacienți.
Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că de săptămâna viitoare vor fi disponibile 43.000 de teste rapide care vor fi folosite la urgențe, urmând ca apoi bolnavi să fie direcționați spre secții.
Ministrul spune că diferența între numărul de cazuri diagnosticate în diferite zone ale țării nu ține de gradul de testare.
Nelu Tătaru: „Indiferent câte teste vom face, vom vedea că prezența în unitățile de primiri urgențe, prezența în terapie intensivă, prezența în secțiile de boli infecțioase vor fi același ca și numărul. Aceste cazuri se prezintă la unitățile de primiri urgențe testate sau netestate. Unităţile de primire sunt cele care trebuie să gestioneze rapid aceste incertitudini printre cei aflaţi suspecţi.”
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…