Din cuprinsul articolului
Sănătatea intestinelor ne influențează imunitatea, sănătatea pielii și multe altele. Dar știați că poate avea o legătură cu infecția COVID-19?
Știm cu toții importanța unui intestin sănătos. Crește digestia și metabolismul și promovează în continuare bunăstarea generală.
Potrivit unui raport de pe site-ul oficial al Universității din California, Davis, „Sănătatea intestinului descrie funcția și echilibrul bacteriilor din numeroasele părți ale tractului gastro-intestinal”. Există o mare varietate de bacterii în tractul nostru digestiv. Denumit microbiom, majoritatea acestor microorganisme sunt extrem de benefice pentru sănătatea noastră. Mai multe studii din întreaga lume și-au dovedit influența asupra dispoziției, sănătății mintale, a pielii, imunității și multe altele.
Pentru cei neinițiați, aproximativ 70% din sistemul imunitar este adăpostit cu pereții intestinali. Prin urmare, experții din întreaga lume recomandă menținerea unui intestin sănătos pentru a promova imunitatea și a preveni mai multe atacuri gripale și bacteriene pe termen lung.
Stabilind importanța microbiomului intestinal, un nou studiu constată o legătură surprinzătoare între aceste bacterii și COVID-19.
Conform studiului, aceste bacterii pot influența „severitatea COVID-19, precum și magnitudinea răspunsului sistemului imunitar la infecție”. De asemenea, a sugerat că orice fel de dezechilibru poate duce la simptome inflamatorii persistente – deseori numite „COVID lung”. Aceste descoperiri au fost publicate în revista Gut.
Importanța unei imunități puternice în timpul acestei pandemii în curs de desfășurare a coronavirusului nu este un secret pentru lume.
Delnaaz T. Chanduwadia, dietetician șef la Spitalul și Centrul de Cercetare Jaslok, Mumbai sugerează: „Consolidarea imunității începe cu alimentarea corpului cu alimente potrivite și cu fiecare nutrient esențial.”
În plus, depinde și de starea intestinului nostru. Prin urmare, cercetătorii din acest studiu au dorit să afle dacă acest microbiom intestinal poate afecta răspunsul sistemului imunitar la infecția COVID-19.
Pentru acest studiu, cercetătorii au studiat dosarele medicale de la 100 de spitale și un eșantion de sânge și scaun de la persoane cu infecție confirmată COVID-19 între februarie și mai anul trecut. Au avut, de asemenea, o evidență a 78 de persoane fără infecție COVID-19.
După un studiu amplu, s-a constatat că microbiomul intestinal poate avea un efect potențial asupra severității COVID-19.
„Având în vedere rapoartele conform cărora un subgrup de pacienți recuperați cu COVID-19 prezintă simptome persistente, cum ar fi oboseala, dispneea [respirația] și durerile articulare, unele peste 80 de zile de la apariția inițială a simptomelor, susținem că microbiomul intestinal disbiotic ar putea contribui la problemele de sănătate legate de imunitate după COVID-19 „, au explicat cercetătorii.
Consumul unei cantități adecvate de apă în fiecare zi poate ajuta la menținerea unui echilibru de bacterii bune în tractul nostru digestiv.
Mestecarea corectă și lentă a alimentelor este extrem de importantă pentru a stimula o digestie mai bună. Acest lucru ajută la menținerea sănătății generale.
Iaurtul, murătura, grâul, boabele de soia fermentate etc. sunt încărcate cu „bacterii bune”. Prin urmare, adăugarea acestor alimente în dieta zilnică poate ajuta la creșterea digestiei și a metabolismului.
Adăugarea mai multor fibre, proteine și vitamine în dieta dvs. și reducerea zahărului și a grăsimilor pot influența un intestin sănătos.
Eliminarea regulată a toxinelor din corpul nostru este esențială pentru a preveni deteriorarea radicalilor liberi și inflamația. Acești factori ajută la întărirea imunității și a sănătății generale.
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…