Sari la conținut

COVID-19 și dezinfectarea adecvată. Ce greșeli faci?

Ce nu cunoști încă despre COVID-19 și dezinfectarea adecvată. Fii atent la aceste greșeli comune pe care le poți face în timp ce îți dezinfectezi mâinile.

De luni întregi, persoanele vorbesc despre virusul COVID-19 și dezinfectarea adecvată a mâinilor. Specialiștii spun că dezinfectantul este un adjuvant în combaterea virusului, însă există multe greșeli pe care le facem când aplicăm produsul. Dezinfectantul nu este o metodă care te protejează de virus 100%, însă putem să îi creștem rata eficienței prin utilizarea corectă. Iată ce poți face pentru a lupta împotriva COVID-19 și a dezinfecta în mod adecvat.

  1. Nu folosești dezinfectantul potrivit.  Produsul eficient care ajută în COVID-19 și dezinfectarea adecvată ar trebui să conțină cel puțin 60% alcool etilic sau 70% alcool izopropilic. Aceste două substanțe elimină germenii în mod eficace. Produsele antibacteriene, fără alcool în cantitate suficientă, îți oferă o siguranță falsă, deoarece nu asigură eliminarea agenților virali patogeni.
  2. Nu folosești dezinfectantul pentru destul timp. Așa cum specialiștii recomandă să îți speli bine mâinile cu apă și săpun timp de 20 de secunde, dezinfectantul ar trebui folosit în același mod, timp de 20-30 de secunde.
  3. Nu folosești o cantitate suficientă. O picătură de produs nu este o cantitate satisfăcătoare. Cantitatea de produs folosită ar trebui să fie de mărimea unei monede, sau, pentru produsele cu pompiță, se va utiliza o pompiță întreagă.
  4. Nu acoperi toată suprafața mâinilor. Asigură-te că dezinfectezi fiecare parte a mâinii, până la încheieturi.
  5. Folosești dezinfectantul când ai mâinile vizibil murdare. Preferabil, mâinile ar trebui să fie vizibil curate înainte de dezinfectarea propriu-zisă.
  6. Nu îi permiți produsului să se usuce. Dacă ștergi excesul de produs pe un servețel sau un prosop, acest lucru va diminua eficiența substanțelor active.
  7. Îl folosești prea mult. Dezinfectantul nu elimină numai bacteriile dăunătoare, ci și bacteriile benefice. Specialiștii recomandă alternarea mai multor produse, pentru a evita sensibilizarea și distrugerea barierei protectoare.

Experții încă fac descoperiri privind virusul COVID-19 și dezinfectarea adecvată, însă aceste sfaturi te vor ajuta în prevenirea eficientă a infectării.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel