Categories: Ştiri sănătate

Covid-19 poate ataca măduva hematogenă și previne formarea de noi hematii. Care este noul pericol provocat de SARS-CoV-2?

Cercetătorii de la FEFU (Department of Fundamental Medicine of Far Eastern Federal University au descoperit, împreună cu specialiștii ruși și japonezi, noile pericole provocate de SARS-CoV-2. Iată ce ne arată studiile despre asocierea virusului cu măduva hematogenă.

O publicație News Medical Life Sciences ne arată cum este asociat virusul Covid-19 cu măduva hematogenă și în ce măsură acesta afectează formarea de noi hematii. Potrivit studiilor, virusul poate ataca măduva, fapt care nu pune în pericol numai hematiile existente, ci poate preveni procesul formării altor celule noi.

Hematiile sunt celulele responsabile transportului de hemoglobină în corp, care asigură oxigenarea corespunzătoare a acestuia. Diminuarea numărului de hematii produce deteriorări la nivelul neuronilor, vaselor de sânge și organelor interne, având în vedere că nu primesc destul oxigen. În cele mai grave cazuri, această afecțiune duce la cedarea organelor. Din acest moment, pacientul riscă sufocarea.

Degradarea globulelor roșii din sânge este reacția inițială pe care corpul o are ca răspuns la infectarea cu Covid-19. Acestea se degradează în mod gradual, iar un simptom specific este gustul de fier.

Potrivit medicilor, oricine are un nivel scăzut de hemoglobină este supus riscului. De obicei, persoanele afectate sunt cele în vârstă, persoanele afectate de hipertensiune, de obezitate, diabet zaharat, femeile însărcinate, pacienții cu imunodeficiență, cu HIV, sau persoanele cu cancer.

”Virusul pătrunde în epiteliu, unde se multiplică. Apoi intră în fluxul sangvin și poate ataca plămânii, tractul gastro-intestinal sau sistemul genito-urinar. De asemenea, poate afecta hematiile”, susține Galina Reva, profesor la FEFU, School of Biomedicine. ”Credem că obiectivul virusului este să ajungă la măduva hematogenă, unde provoacă daune endoteliului. Rolul endoteliului este să regleze trecerea celulelor mature în sânge. Astfel, virusul cauzează un dezechilibru în celulele sistemului imunitar și afectează megacarocitele (celule ale măduvei). Megacarocitele devin surse pentru trombocite, în mod normal, care sunt responsabile pentru coagularea sângelui. Totuși, afectate de virus, ele încheagă sângele fără motiv”, a completat Reva.

Recent Posts

Carmen Harra: Următorul președinte al SUA va fi o femeie. Nu baţi un Dragon în Anul Dragonului!

Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…

17 minute ago

Ce se întâmplă dacă arunci sare în toaletă noaptea?

Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…

38 de minute ago

Horoscop Cristina Demetrescu. Viața unei zodii se schimbă radical după 5 Noiembrie

Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…

57 de minute ago

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

o oră ago

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

2 ore ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

2 ore ago

Citeste si: