Din cuprinsul articolului
Covid-19. Noua schemă de tratament a medicului Ion Alexie. „Cel mai important indicator este măsurarea oxigenării sângelui”.
Cristi Brancu prezintă, pe pagina sa de Facebook, noua schema de tratament îmbunătățită a celebrului medic infecționist Ion Alexie, de la spitalul Summerlin din Las Vegas. Această nouă schemă s-a dovedit a fi eficientă pentru pacienții săi bolnavi de Covid-19. Totodată, acesta menționează schimbările care au avut loc în ce privește evoluția simptomelor bolnavilor în ultimul timp.
„O ANALIZA ESENȚIALĂ de la Dr. Alexie din Las Vegas. Noutăți!Dupa ce a fost pus diagnosticul infectiei Covid 19, tratamentele depind aproape EXCLUSIV de oxigenarea singelui masurata cu Pulseoximentrul.Multi pacienti pot avea oxigenarea scazuta, dar se simt inca bine sau foarte bine (Happy Hypoxia).
Acesti pacienti sunt cei care mor subit in somn sau se deterioreaza foarte repede si ajung pe ventilatoare la terapie intensiva. Cel mai important indicator este masurarea oxigenarii singelui!!!Unii pacienti cu oxigenare scazuta nici macar nu tusesc , nu au febra si nu simt ca nu pot respira bine la inceputul bolii.
Daca oxigenarea este de 95% sau mai mare si pacientii nu se simt foarte rau, sau nu arata foarte bolnavi, acestia sunt tratati numai cu:
1. Zinc 220 mg pe zi2. Vitamina D3 2000 unitati pe zi3. Vitamina C 1 gram pe zi4. Daca nu au contraindicatii si numai sub suprevegherea medicului sunt tratati cu Heparina subcutanata sau Eliquis sa se previna microcheagurile de singe care se formeaza in tesutului pacientilor cu aceasta infectie. Daca nu se pot folosi aceste doua medicamente se poate utiliza Aspirina 150 mh pe zi. Toate aceste tratamente la pacientii cu oxigenare normala se folosesc pentru 10 zile”, a dezvăluit medicul infecționist.
„Daca oxigenarea este consistent de 94% sau mai mica, pacientului cu Covid trebuie sa i se faca o Tomografie la plamini si sa fie tratat imediat cu:
1A. Plasma convalescenta cu concentratie mare de anticorpi impotriva virusului SARS-Cov 2. Acesta plasma este colectata de la pacientii care s-au vindecat de boala Covid 19.1. Dexametazona 6mg pe zi timp de 10 zile este singurul medicament care a fost dovedit pina acum sa scada mortalitatea.2. Remdesivir (sau alt antiviral daca nu exista Remdesivir). Alte antivirale aflate in studii clinice sint Favipiravir si Umifenovir (Arbidol). Hidroxiclorochina este controversata, dar unii medici o folosesc daca nu au Remdesivir.Un ultim studiu coordinat de OMS a aratat ca niciun antiviral nu micsoreaza mortalitatea, dar multi specialisti au criticat modul in care s-a efectuat studiul si disconsidera rezultatele finale ale studiului).3. Heparina subcutanata sa se previna cheagurile de singe. Se poate folosi si un aticoagulant oral cum ar fi Eliquis. Aspirina 150 mg pe zi este si ea folosita de unii medici daca nu se poate folosi Heparina sau Eliquis4. Daca testul de singe DD ( D dimer) este crescut si daca nu sunt contraindicatii pacientul ar trebui anticoagulat pentru ca deja cel mai probabil are microtrombi in corp. Daca este anticoagulat, pacientul trebuie monitorizat cu atentie sa nu singereze.5. Vitamina D3 2000 unitati pe zi si Zinc 220 mg pe zi.6. Famotidina 20 mg pe zi.7. Oxigen in functie de nevoi.8. Diuretice la pacinetii cu hipoxie avansata sa se previna acumularea apei in plamini.9. Daca SI NUMAI DACA in singe pacientul are testul Interleukinei 6 (IL-6) crecut se poate considera folosirea anticorpului monoclonal Tocilizumab.10. Doxiciclina 100 mg din 12 in 12 ore pentru 7-10 zile se foloseste impreuna cu Ceftriaxona (sau Cepfodoxima) se folosesc la pacientii care au sau sunt suspectati de pneumonie bacteriana.La gravide Doxiciclina este inlocuita cu Azitromicina daca pe EKG intervalul QTc nu este prelungit.
Daca febra si simtomele pulmonare sint trecute la definitia de caz, acestea nu trebuie sa fie eliminatorii si pacientilor sa nu li se spuna ca nu au Covid 19 daca nu au febra. Fiecare pacient trebuie evaluat in functie de simtome si de oxigenarea singelui.La definitia de caz pe primul loc ar trebuie sa fie oxigenarea scazuta a singelui.Cel mai periculos factor de risc dupa parerea mea este OBEZITATEA si nu neaparat diabetul sau bolile cardiovasculare diagnosticate in trecut sau la momentul diagnosticului Covid 19.Pacientii cu factori de risc si asimtomatici care sint trimisi acasa TREBUIE sa fie monitorizati atent si odata la 1-2 zile sa li se masoare oxigenarea singeluicu Pulseoximetrul.Daca oxigenarea scade sub 94% pacientul trebuie internat in spital.La GRAVIDE se aplica acelasi tratament cu exceptia Doxiciclinei explicata mai sus.
Va doresc sanatate maxima!”, este mesajul doctorului Ion Alexie.
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…