Din cuprinsul articolului
Pe baza cifrelor raportate, medicii infecționiști avertizează că în următoarea perioadă vom avea o creștere a numărului de cazuri COVID-19. Conform datelor, în acest moment, în Europa și în America de Nord, varianta de virus care circulă este una cu transmitere rapidă.
În mai multe județe din România, rata de incidență este de peste 1,5 cazuri la mia de locuitori. Medicul infecționist Adrian Marinescu susține că soluția pentru reducerea răspândirii bolii ar fi testarea masivă, chiar și prin metode rapide. Acesta declară: ”Vom avea multe cazuri, dar nu neapărat severe. Adică se mențin acele forme medii și severe, dar nu e nici o diferență față de ceea ce s-a întâmplat la începutul pandemiei.
Acum, în România, autoritățile folosesc doar testarea PCR. Iar capacitatea laboratoarelor este limitată/ În plus, procesul de testare și diagnosticare în laborator durează chiar și 12 ore, ne explică Ioana Streață, medic specialist în genetică medicală.
Ioana Streață, medic specialist Laboratorul de Genetică Medicală Craiova: ”Capacitatea laboratorului, în prezent, este de 400 de teste pe zi. Sunt 6 -7 ore până se generează rezultatele pentru 200 de probe. Și mai durează, apoi, 4-5 ore ca să generezi și să interpretezi rezultatele, să transmiți și să raportezi.”
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…