Categories: Ştiri sănătate

COVID-19 a răpus o somitate a neurologiei românești. Este doliu în lumea medicală

Unul dintre cei mai mari medici români, o somitate a neurologiei de la noi din țară s-a stins, răpus de COVID-19. Lumea medicală este în doliu.  

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București a pierdut astăzi unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice.

Şeful Secţiei Neurologie II a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, profesorul Ovidiu Băjenaru, a murit, a anunţat, la 3 septembrie 2020, conducerea unităţii medicale.

Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru, membru corespondent al Academiei Române, Președinte de Onoare al Societății de Neurologie din România, Directorul Departamentului de Neuroștiințe Clinice al Universității noastre și Șeful Diciplinei de Neurologie din cadrul Spitalului universitar din București a fost creatorul unei școli moderne de neurologie, liderul neurologiei românești pentru mai bine de două decenii, căruia toți neurologii din România îi datorează formarea.

Profesorul Ovidiu-Alexandru Băjenaru s-a născut la 12 februarie 1957.

Personalitate marcantă a neurologiei la nivel internațional, Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost un om luminat, a avut viziune, a creat, a muncit continuu, sacrificându-și binele personal în folosul comunității academice și al umanității. Cadrele didactice și studenții Universității noastre aduc, cu respect profund și dragoste, un ultim omagiu Profesorului Băjenaru și sunt alături de familia îndurerată.

Profesorul Ovidiu-Alexandru Băjenaru a scris peste 400 de lucrări ştiinţifice publicate, fiind totodată autor sau coautor a 14 cărţi medicale publicate în România. De asemenea, a fost, începând din 2001, organizator principal al Congreselor Naţionale Anuale ale Societăţii de Neurologie din România (cu participare internaţională).

De-a lungul timpului i-au fost decernate numeroase premii, dintre care amintim: Premiul de Excelenţă în Neurologie în România – pentru activitatea ştiinţifică şi educaţională la nivel naţional (2005, 2006 şi 2011); Premiul Societăţii de Medicină Internă din România pentru cel mai activ colaborator ştiinţific dintr-o specialitate înrudită (2008, 2012); Excellency prize of the International Society for the Study of Neuroprotection and Neuroplasticity (Polonia, 2011); Premiu de excelenţă al International Brain Foundation şi Academia de Ştiinţe Medicale din România – pentru activitatea în domeniul neurologiei din România (2014); Premiul de Excelenţă pentru activitate medicală, acordat de Ministerul Sănătăţii din România (2015); Ordinul „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” – acordat de Patriarhia României, pentru activitatea în domeniul asistenţei medicale a populaţiei; Premiul de excelenţă pentru întreaga activitate al Fundaţiei „Prof. Dr. Marin Voiculescu” (2015); Premiul de excelenţă pentru întreaga activitate în domeniul neurologiei din România al Fundaţiei Academica (2016), potrivit https://umfcd.ro/.

În 2019, i-a fost conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Recent Posts

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

7 minute ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

27 de minute ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

47 de minute ago

O masă caldă în centrele E.G.A.L. pentru copiii din zone defavorizate

O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…

o oră ago

Profesorul Vlad Ciurea: Acesta este secretul unei vieți bune

Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…

2 ore ago

Am scăpat de sindromul colonului iritabil cu aceste două modificări ale regimului alimentar

De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…

2 ore ago

Citeste si: