Cortul terapeutic este dovada că visele se materializează, dacă vei crede în ele. Visul unui deja cunoscut psiholog este concretizat și așteaptă alți doritori cu visuri neîmplinite pentru consiliere în deloc ușoara misiune a dezvoltării personale.
Alexandru Bușilă este inițiatorul proiectului, cel care trage semnalul de alarmă. 2 milioane de romani sufera de depresie. In 2020 depresia va fi prima cauza de incapacitate de munca.
„Psihoterapia este pentru nebuni” este doar un mit si vrem sa-l inlaturam. Suntem un grup de psihologi si psihoterapeuti si vom oferi pe plaja din Vama Veche informatii despre importanța psihoterapiei si a impactului acesteia pentru o stare de bine si o viata sanatoasa.
Foarte multe persoane luptă cu cel putin o problema emotionala (divort, despartire, stima de sine scazuta, pierderea locului de munca, gelozie, furie, deces, imposibilitatea gasirii unui sens al vietii etc.). Conform statisticilor OMS, aproximativ 2 milioane de romani sufera de depresie, fara a include cazurile care nu au fost inca diagnosticate. La nivel mondial, in 2020, depresia va fi prima cauza de incapacitate de munca.
In aceste conditii, foarte multi romani ezita sa apeleze la serviciile unui psihoterapeut. Lasand la o parte toate cliseele generate de filme, seriale si bancuri, in cabinetul unui psihoterapeut te asteapta o intalnire cu tine, intrucat vei trece printr-un proces de transformare pozitiva.
Schimbarile sunt mai usoare cand sunt facute impreuna. In perioada 20 iulie-19 august te asteptam la Cortul Terapeutic din Vama Veche sa indepartam toate preconceptiile legate de psihoterapie. Iti vom raspunde la toate intrebarile despre ce este si ce nu este psihoterapia.
Iată ce spune Alexandru Bușilă, psihoterapeut, despre acest proiect: ”Faptul ca traim in epoca vitezei ne cere ca in fiecare zi sa fim apti pentru a o lua de la inceput. De aceea, psihoterapia ne poate ajuta sa intelegem cum functionam, care sunt plusurile si minusurile fiecaruia dintre noi, astfel, fiind pregatiti pentru toate provocarile de zi cu zi. Psihoterapia ca dezvoltare personala devine o metoda de preventie pentru depresie. Si daca totusi ajungem intr-o stare depresiva care cere o abordare urgenta, exista terapii de scurta durata si metode de interventie rapida.
Eu personal nu cunosc un studiu realizat in Romania care sa evidentieze cele mai frecvente cauze ale depresiei. Pot sa-ti enumar cateva dintre cele general valabile care cred ca se aplica si pe populatia Romaniei: sărăcia, somajul, pierderea unei persoane dragi sau sfârșitul unei relații, afectiunile fizice, stresul profesional. Noi, psihologii, nu facem magie.
Oamenii se nasc cu instinctul de supravietuire care se manifesta la nivel emotional prin frica, teama. Fericirea se invata. Nu ne nastem cu aceasta competenta de a fi fericiti. Iar ”magia” pe care o poti descoperi in cabinetul de psihoterapie consta in a intelege ce anume te face pe tine fericit si ce poti face pentru a ajunge cat mai aproape de aceasta stare. Fericirea ta depinde in primul rand de tine. Iar procesul de invatare despre care spuneam mai devreme incepe prin cunoasterea Sinelui”, conchide psihoterapeutul Alexandru Bușilă.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…