Din cuprinsul articolului
Hipocrate a spus odată că „toate bolile încep în intestin”, ceea ce este susținut de mulți medici și nutriționiști în zilele noastre, inclusiv pe baza a numeroase studii ştiinţifice.
Experții au calculat că, până la vârsta de 70 de ani, o persoană obișnuită va mânca aproximativ 100 de tone de alimente și va bea aproximativ 40.000 de litri de lichide, dintre care cel puțin o cincime sunt alimente pe care corpul nostru nu le poate digera şi se acumulează ca deșeuri în organism.
Prin urmare, nu este de mirare că în toți acești ani se acumulează în intestine aproximativ 15 kilograme de deșeuri toxice, care trebuie eliminate din corp pentru a nu favoriza apariţia bolilor.
1. Acnee şi dermatite
O dietă în care predomină alimentele procesate, precum salamul sau sosurile, precum și alimentele cu adaos de zahăr şi sare, poate duce la inflamaţii la nivelul pielii, care se manifestă adesea ca o piele obosită, plină de impurități și acnee.
Pe lângă schimbarea dietei, acordați atenție îngrijirii feței: asigurați-vă că perna pe care dormiți este curată și găsiți un produs de curățare a pielii cu pH-ul potrivit.
2. Oboseală cronică și proastă dispoziție
3. Dureri frecvente de cap
O durere de cap este unul dintre semnele că organismul este încărcat cu toxine, mai ales dacă acestea apar frecvent și durează mult timp.
Acestea nu sunt, de obicei, dureri de cap severe, ci o durere surdă şi sâcâitoare care apare atunci când aerul are umiditate ridicată și, de obicei, nu dispare până când nu ne odihnim și îndepărtăm de alimente sau băuturi grele.
4. Dureri cronice
Durerea cronică, care durează mult timp și doare „insidios”, apare de obicei ca un simptom al inflamației, care a apărut ca reacție la acumularea de toxine într-o anumită parte a corpului.
Aceasta poate fi durere de gât, spate sau articulații, durere din cauza inflamației tractului urinar, rinichi… Cel mai adesea este o durere „tăcută” care ne avertizează că ceva nu este în regulă.
5. Insomnie sau somnolenţă excesivă
Când corpul este înfundat cu toxine pe care nu le poate elimina apare şi un o respiraţie urât mirositoare, precum și un miros corporal neplăcut din cauza acumulării bacteriilor și a toxinelor pe limbă şi în organism. O cauză comună este prea mult fast-food, precum și prea mult zahăr în dietă.
6. Alergii și erupții cutanate
7. Lipsa de energie și stări depresive
Dacă îți tratezi corpul ca pe un coș de gunoi, nu te poți aștepta ca acest lucru să nu-ți afecteze starea de spirit. Lipsa de energie, oboseala, durerile de cap și concentrarea deficitară te vor face să te simți rău, deoarece corpul nu funcționează așa cum ar trebui.
Pe lângă schimbarea obiceiurilor și a dietei, gândește-te dacă activităţile zilnice îţi aduc satisfacţii sau dimpotrivă te împovărează și ai grijă cu cel fel de oameni relaţionezi. Îndepărtează-te de cei care sunt mereu pesimişti şi nemulțumiți, frustrați și supărați, pentru că și asta îți fură din energie.
8. Dezechilibre hormonale și libido scăzut
La obiceiurile și alimentele proaste pe care le-am enumerat, trebuie să adăugăm toate acele cauze de otrăvire a organismului pe care de multe ori nu le bănuim. Acestea sunt diferite tipuri de substanțe chimice pe care le introducem indirect sau accidental în organism.
De exemplu, probabil ați auzit deja că ar trebui să evitați sticlele de plastic care nu au specificat pe etichetă „fără BPA”, ceea ce indică faptul că sticla nu a fost tratată cu substanțe chimice. BPA este cunoscut sub numele de bisfenol A, o substanță chimică care acționează ca un estrogen sintetic și poate ajunge în alimente sau lichide depozitate în plasticul tratat. Acesta este doar un exemplu al modului în care putem fi expuși la substanțe chimice fără să știm.
9. Cearcăne și ochi obosiți
10. Indigestii şi flatulență
Dacă aveți depozite semnificative de grăsime în jurul stomacului și nu puteți pierde în greutate chiar dacă urmați o dietă strictă, acesta este un semn că echilibrul pH-ului este perturbat și trebuie să vă alcalinizați corpul. O modalitate simplă este de a crește aportul de lichide, și anume de apă alcalinizată.