Ce trebuie să se întâmple pentru a fi relaxate restricțiile de circulație, în condițiile în care România a depășit pragul psihologic de 800 de decedați din cauza noului coronavirus?
Încă două persoane infectate cu noul coronavirus au murit, numărul celor decedaţi ajungând la 803, informează, luni, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
Este vorba despre un bărbat de 70 de ani din judeţul Bihor şi o femeie de 49 de ani din Arad.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat săptămâna trecută că până nu începe o pantă descendentă a numărului de infectări și decese, nu se pot lua decizii semnificative de relaxare a restricțiilor.
Data de 15 mai a fost stabilită ca reper pentru o viitoare relaxare, însă atenție, toate vor depinde de felul în care românii s-au comportat în zilele libere.
O simptomatologie, în eventualitatea unei infectări, poate apărea din a doua până în a zecea zi a bolii. Şi-atunci, păstrăm cele 10 zile, urmând să evaluăm cazurile în fiecare zi – internări şi adresabilitatea la UPU -, concomitent cu acele anchete epidemiologice care vor face testări la grupele precizate, conform ministrului Sănătății.
Potrivit autorităților, vârful nu s-a înregistrat la sfârșitul lui aprilie.
Secretarul de stat Raed Arafat a avertizat că nu este încă timpul să ne relaxăm, chiar dacă la ora actuală bilanțul zilnic al cazurilor de infectare cu noul virus a scăzut. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a subliniat că situația se poate înrăutăți dacă nu se respectă n continuare măsurile impuse prin ordonanțele militare, iar adevăratul risc al răspndirii coronavirusului îl reprezintă pacienții asimptomatici.
„Nu am ajuns la faza în care să fim relaxați și să spunem că totul a trecut. Situația se poate înrăutăți, s-ar putea să apară noi focare, noi probleme. Îi rugăm pe toți să iasă numai atunci când este cazul și pe baza recomandărilor făcute și a impunerilor făcute prin Ordonanțele Militare. Noi sperăm ca 15 mai să rămână data în care vom lua decizia de începere a relaxărilor, dar dacă situația se înrăutățește până atunci vă dați seama că acest lucru nu se poate face.
Dacă avem scădere susținută înseamnă că putem să ne gândim la relaxare graduală. Asta înseamnă că luăm unele măsuri care sunt cele mai puțin riscante, așteptăm, vedem impactul lor, mai luăm alte măsuri, așteptăm, vedem impactul lor Vedem ce se întâmplă în țările din jurul nostru. La acest moment, cifra de 165 este o cifră optimistă (n.r. cazuri confirmate sâmbătă pe teritoriul României), dar trebuie să vedem ce se întâmplă în zilele următore. Asta nu înseamnă că nu sunt mai multe cazuri care sunt pozitive asimptomatice în comunitate. Pentru asta insistăm ca oamenii să poarte mască, să respecte toate regulile pentru că printre noi pot exista oameni care nici ei nu știu că sunt pozitivi, nici noi nu știm că sunt pozitivi. De aici este riscul răspândirii, nu de la cele 165 de persoane depistate. Sunt mai multe cazuri în comunitate care sunt pozitive, dar nu prezintă simptome”, a declarat șeful DSU.
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…