Sari la conținut

Coronavirus în România, 14 ianuarie 2022. Numărul infectărilor cu coronavirus crește accelerat

Grupul de Comunicare Strategică a anunța noile cazuri de îmbolnăviri și numărul actualizat de decese în ultimele 24 de ore.

Coronavirus în România, 14 ianuarie 2022. Numărul infectărilor cu coronavirus crește accelerat

Autoritățile au trimis ultimul bilanț cu privire la noile infectări cu coronavirus. Numărul persoanelor infectate este aproape de 10.000.

Coronavirus în România, 14 ianuarie 2022. 9.884 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 14 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 9.884 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 30 de decese, dintre care 3 anterioare.

Buletinul informativva fi detaliat la ora 13.00

Amintim faptul că pe 13 ianuarie 2022 au fost înregistrate 9.785 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 36 decese, dintre care 2 anterioare.

În acest context, persoanele cu simptome de COVID sau cu un test pozitiv se vor putea adresa centrelor de evaluare ambulatorie.

Aproape 10.000 de cazuri noi de COVID au fost anunțate ieri în România, cu peste 60% mai multe față de acum o săptămână. Peste 15% dintre testele efectuate au fost pozitive. De asemenea, au fost raportate 34 de decese, iar la terapie intensivă sunt internați 441 de pacienți. Persoanele cu simptome de COVID sau cu un test pozitiv se vor putea adresa centrelor de evaluare ambulatorie fără trimitere de la medicul de familie și indiferent dacă sunt sau nu asigurate.

230 de centre ambulatorii la nivelul întregii țări

Persoanele infectate cu COVID-19 și care au depistat acest lucru pe baza unui test antigen sau RT-PCR vor avea la dispoziție peste 230 de centre ambulatorii la nivelul întregii țări, unde se pot prezenta pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au stabilit și modul de contractare și decontare a serviciilor medicale ce vor fi acordate în aceste centre. Practic, hotărârea adoptată în ședință de membrii executivului permite ca aceste centre să devină funcționale imediat după încheierea contractelor cu Casele de asigurări de sănătate.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spunea că este foarte important ca pacienții să meargă în aceste centre, dacă nu sunt într-o situație critică. În acest fel va scădea și presiunea pe spitale, potrivit RRA.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel