Categories: Ştiri sănătate

Coronavirus în Europa: de ce al doilea val pandemic este mai rău decât primul?

La începutul pandemiei, Europa de Est a reușit să se mobilizeze în lupta cu virusul SARS-CoV-2, spre deosebire de statele din Vestul Europei. Cu toate acestea, ce s-a schimbat în strategia și mentalitatea oamenilor și care au fost motivele repercusiunilor cauzate de al doilea val pandemic?

Europa de Est a fost lăudată pentru faptul că a fost exemplară în timpul primului val al pandemiei, potrivit Rador. Prin introducerea unor măsuri de prevenire foarte stricte din timp, țările din regiune au înregistrat semnificativ mai puține decese legate de COVID decât statele din Europa de Vest. toate acestea, spun unii, se datorează economiei care nu ar fi putut face față unui aflux de bolnavi, ceea ce a dus la impunerea rapidă a măsurilor de prevenire. De asemenea, se consideră că ordinea poate fi explicată prin cultură, oamenii fiind dispuși să respecte regulile ca urmare a regimului comunist. Totuși, experiența pandemiei din Europa de Est a fost dramatic diferită în această toamnă. Toate țările din regiune au înregistrat creșteri semnificative ale cazurilor și deceselor în al doilea val pandemic.

Europa de Est a reușit să aibă o rată mai scăzută de infectare și deces datorită „avansului” obținut față de Europa de Vest. Acest avans constă în reacția rapidă pe care au avut-o țările din estul Europei. Acestea state au introdus măsuri stricte încă de la începutul pandemiei, când erau foarte puțin afectate iar virusul nu a infectat prea multe persoane. Spre deosebire de Europa de Est, statele din vestul Europei au introdus măsurile mult prea târziu, când virusul afectase o mare parte din populație. Din acest motiv, deși erau la fel de stricte, măsurile nu au avut aceleași efecte în toată Europa.

Ce s-a schimbat în al doilea val pandemic?

Cu toate acestea, al doilea val a afectat Europa de Est în mod neașteptat. După relaxarea restricțiilor din primăvară, cazurile au crescut substanțial, iar țările din estul Europei au opus rezistență când a venit vorba de reimpunerea măsurilor. Astfel, au reușit să repete greșeala făcută de statele din vestul Europei, adoptând restricții când rata de infectare era mult prea avansată.

Astfel, se explică modul în care al doilea val a avut repercusiuni mult mai grave pentru statele din Europa. Cunoscând aceste lucruri, măsurile de restricție ar trebui respectate conform indicațiilor pentru a evita pericolul apariției unui alt val pandemic, cu atât mai mult în contextul sărbătorilor de iarnă.

 

 

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

7 ore ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

7 ore ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

8 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

8 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

9 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

9 ore ago

Citeste si: