Din cuprinsul articolului
Procesul de slăbire poate fi unul complex și îndelungat, în funcție de persoană. De aceea, este important să îți cunoști organismul și să știi ce îl va ajuta să piardă în greutate dacă îți dorești acest lucru.
Alimentația este elementul principal atunci când vine vorba de eliminarea kilogramelor în plus. Slăbirea se face cu ajutorul unui deficit caloric.
Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că înfometarea NU este o soluție în acest caz. Deficitul caloric nu înseamnă că nu îi vei oferi organismului nutrienții necesari, ci doar că vei reduce aportul caloriilor înlocuind anumite alimente nesănătoase cu altele benefice, mai sărace în calorii.
În timpul dietei, organismul încă are nevoie de vitamine și minerale, iar pe acestea le vei obține cu ajutorul unei diete echilibrate, fie ea pentru slăbit sau nu.
Slăbirea se face în bucătărie
Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie pe o rețea de socializare care sunt elementele principale pentru un rezultat optim, în timpul procesului de slăbire. De asemeena, atrage atenția asupra obiectivelor și pașilor pe care i-ai impus.
„Imediat după sărbători ne activăm și ‘mâine’ devine ‘un tărâm magic’ în care se află 99% din motivație, productivitate și dorință de schimbare. Slăbirea se face în bucătărie. Nu facem sport ca un ”credit de calorii”. Nu faceți un anumit tip de antrenament pentru că arde mai multe calorii, trebuie să faceți sport pentru efectul metabolic al corpului nostru de după antrenament. Practic, magia antrenamentului se întâmplă în perioada de refacere, de după sport, ci nu în timpul antrenamentului.
Cel mai bine este să aveți 3 tipuri mai de antrenamente fizice: antrenamentele cardio care să fie de mai multe feluri, să nu fie doar HIIT-uri. Pentru că lumea nu mai are timp și își dorește să se întâmple totul foarte repede, sunt foarte la modă clasele HIIT – high-intensity interval training.
Din păcate, acestea nu sunt cele mai eficiente pentru a metaboliza grăsimea, ele trebuie compensate: o zi ieșim la alergare, în altă zi facem HIIT, apoi facem aerobic, orice ne place atâta timp cât alternăm antrenamentele cardio între ele. Avem nevoie de antrenamente pentru creșterea masei musculare: pot fi exerciții de fitness, la sală, cu aparate, pot fi exerciții cu greutăți libere, pot fi clase de tip pump. Avem nevoie de clase pentru echilibru postural și flexibilitate, respectiv pilates, tot ce înseamnă partea de stretching, yoga. Nu uitați de o parte importantă: ODIHNA.
Este foarte distrugător pentru corp să nu vă odihniți, mai ales dacă ați fost sedentari o foarte bună perioadă de timp. Șocul antrenamentelor prea intense vă face foarte mult rău la nivelul articulațiilor, vă poate băga în oboseală cronică, vă poate duce în burn out dacă insistați să faceți sport fără perioade de refacere. Nu uitați că magia antrenamentelor se întâmplă în zilele de refacere.
Aveți răbdare cu voi, fiți înțelegători, tratați-vă cu blândețe și cu dragoste pentru că aceste elemente sunt foarte importante în orice proces de schimbare! Fiți mai atenți cu ceea ce mâncați, faceți măcar 30 de minute de mișcare pe zi, introduceți mai multe legume în alimentație, pentru că, treptat, toate aceste mici schimbări vor deveni mai ușor de implementat. Aveți răbadare și faceți pași mai realiști!”, recomandă Cori Grămescu.