Sari la conținut

Copil de 4 ani, mort după o intervenție chirurgicală. Medicii, acuzați de malpraxis

Spitalizare copil
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
fetita de 10 ani, in coma

Un copil de 4 ani a murit după o operație de hernie inghinală la Spitalul Județean Spitalului Județean Vrancea. Conducerea spitalului susţine că nu există, deocamdată, oficial o cauză clară a morţii.

Copil de 4 ani, mort după o intervenție chirurgicală. Părinții copilului îi acuză pe medici de malpraxis.

Un copil de 4 ani, din Vrancea, a murit după o intervenţie chirurgicală considerată banală de cei mai mulţi chirurgi. Operat de hernie inghinală, copilul a fost readus la spital, o zi mai târziu, cu dureri mari.

Medicii l-au băgat din nou în sala de operaţie, dar l-au pierdut după un stop cardiorespirator.

În timp ce conducerea spitalului susţine că nu există, deocamdată, oficial o cauză clară a morţii, părinţii cred că este vina chirurgului. La nivelul Spitalului Județean a fost declanșată o anchetă internă.

Decesul ar fi fost cauzat de prima operație

„Doctorul legist ne-a spus că decesul ar fi fost cauzat de prima operație, i-ar fi atins o venă sau un vas de sânge. Diagnosticul pe certificatul de deces este peritonită localizată”, a declarat unchiul băiatului.

Băieţelul a fost internat miercuri, pentru intervenţia programată. S-a simţit bine după, aşa că a doua zi, joi, a fost externat. Problemele au început acasă. Joi seara, copilul avea dureri mari, astfel că a intrat din nou în operaţie a doua zi dimineaţă, vineri, potrivit Antena 3.

Copilul a intrat în stop cardiorespirator

„Am hotărât să-l deschidem să vedem dacă există o altă cauză. Nu am găsit nimic, decât un lichid mai tulbure din care s-au recoltat probe. Am început procedura de închidere și a intrat în stop cardiorespirator”, a povestit Ludmila Munteanu, medicul chirurg care a operat.

„Totul a fost făcut așa cum a trebuit, plus toate ajutoarele. Totul s-a întamplat foarte brusc. Era în anestezie generală, stabil, totul era în ordine și în parametri normali. Manevrele de resuscitare au durat aproape 3 ore”, spune medicul anestezist Ciobanu Daniela.

Hernia inghinala la copii: cauze, simptome

Hernia inghinala reprezintă exteriorizarea și deplasarea unui organ intraabdominal (anse intestinale, ovar la fetițe), prin canalul inghinal, cu apariția unei tumefacții (sac herniar) inghinale uni sau bilaterale.

Care sunt simptomele herniei inghinale?

Hernia inghinala reprezintă o afecțiune care se manifesta mai frecvent la nou născuți însă exista și situații în care aceasta poate deveni clinic manifesta la câteva luni după naștere sub forma unei tumefacții la rădăcină coapsei.

În funcție de caracterul intermitent sau permanent, hernia inghinala poate fi clasificata în următoarele forme clinice: Hernia inghinala reductibila (reversibila) se manifesta prin apariția tumefacției inghinale care creste în dimensiuni când copilul plânge sau tușește.

Se reduce sau dispare uneori spontan, în timpul somnului sau la adoptarea decubitului dorsal (se întinde pe spate cu relaxarea musculaturii abdominale). În anumite situații copilul poate prezenta durere în zona inghinala în timpul efortului fizic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel