Sari la conținut

Raport cutremurător despre copiii din România. Sunt printre codașii Europei în ceea ce privește competențele la matematică și citire

aspirina la copii

Raport publicat recent de Biroul de Cercetare al UNICEF. Și este cutremurător, având în vedere concluziile prezentate.

Din păcate, potrivit specialiștilor, copiii din România au printre cele mai slabe competențe la citit și la matematică.

La polul opus, copiii din Estonia, Irlanda și Finlanda se descurcă cel mai bine la aceste capitole.

În topul bunăstării celor mici, pe podium se află țările din nord-vestul Europei: Olanda, Danemarca și Norvegia.

Copilăria pare să fie din ce în ce mai afectată de sentimente care nu de mult se regăseau doar în statisticile adulților. Iar acest raport este un adevărat semnal de alarmă în ceea ce privește bunăstarea mentală și fizică a copiilor, adică generația viitoare, potrivit Rador.ro.

Conform datelor, nefericirea, obezitatea și abilitățile sociale și academice limitate au devenit caracteristici mult prea des întâlnite la copiii din țările cu venituri ridicate.

În majoritatea țărilor, mai puțin de patru cincimi dintre copii se declară mulțumiți de propria viață. Turcia înregistrează cea mai mică rată a satisfacției în viață. Copiii care au parte de susținerea familiei în mai mică măsură și cei care sunt victime ale bullyingului au o sănătate mintală mult mai fragilă.

În ceea ce privește sănătatea fizică, rata de obezitate și de supraponderabilitate înregistrate în rândul copiilor au crescut în ultimii ani.

În peste un sfert din țările bogate, mortalitatea infantilă depășește în continuare raportul de 1 la 1.000.

În ceea ce privește competențele, în medie, 40% dintre copiii din toate statele membre ale OCDE și ale Uniunii Europene nu dețin competențe de bază în ceea ce privește cititul și matematica la vârsta de 15 ani.

Copiii din Bulgaria, România și Chile se descurcă cel mai slab. Estonia, Irlanda și Finlanda stau cel mai bine la acest capitol. În majoritatea țărilor, cel puțin 1 din 5 copii nu are încredere în abilitățile sale sociale de a-și face noi prieteni.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel