Din cuprinsul articolului
Copiii au relații mai strânse cu animalele de companie decât cu frații. Cei care au un câine sau o pisică știu cât de repede devin aceste animale de companie parte a familiei.
Afecțiunea pentru aceste animale de companie este atât de puternică, încât judecătorii dau aprobarea de a atribui custodia a animalelor de companie în acordurile de divorț, de exemplu.
Copiii au relații mai strânse cu animalele de companie decât cu frații. STUDIU
Între timp, cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au examinat relația pe care copiii o au cu animalele lor de companie. Un nou studiu publicat în Journal of Applied Developmental Psychology arată că copiii sunt adesea mai apropiați de animalul lor de companie decât de frații lor.
Aceste descoperiri sunt rezultatul unui studiu longitudinal de 10 ani. Cercetătorii au lucrat cu un grup de copii de 12 ani. 88 de participanți au avut animale de companie acasă. Acești copii au fost chestionați despre relația lor cu animalele lor de companie și au împărtășit cât de mult au avut încredere în ele și alte detalii despre relația om-animal.
Echipa de cercetare a primit, de asemenea, informații relevante despre comportamentul copiilor de la părinții, frații și profesorii participanților. Copiii au raportat relații puternice cu animalele lor de companie în comparație cu apropierea cu frații lor.
În plus, în comparație cu alte tipuri de animale de companie, copiii cu câini au raportat niveluri generale mai scăzute de conflict și o satisfacție mai mare.
Deci, de ce au copiii mai multă încredere în animalele de companie decât în fratele sau sora lor? Cercetatorul principal al studiului, Matt Cassels, are o teorie.
„Ei pot simți că animalele lor de companie nu îi judecă și, din moment ce animalele de companie nu par să aibă propriile lor probleme, doar ascultă. Chiar și încrederea într-un jurnal poate fi terapeutic, dar animalele de companie pot fi și mai bune, deoarece pot fi empatice”, a spus Cassels, potrivit comunicatului de presă.