Sari la conținut

„Copacul lui Dumnezeu”, planta cu proprietăți miraculoase; combate diabetul, scade colesterolul și vindecă cancerul

Moringa, planta minune
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Moringa, proprietati benefice pentru sanatate

„Copacul lui Dumnezeu”, planta cu proprietăți miraculoase. Noul superaliment se anunță a fi promițător în combaterea bolilor și a pierderii în greutate.

Știm cu toții că superalimentele, cum ar fi fructele, legumele și semințele, sunt benefice pentru dieta noastră zilnică. Alimentele de bază populare precum avocado, kale și turmeric sunt pline de nutrienți care ne pot stimula sănătatea și bunăstarea.

Iată că a apărut un nou aliment sănătos care este bogat în nutrienți, antioxidanți și alți compuși. Moringa, căci despre ea este vorba, este promovată pentru combaterea bolilor și pentru a ajuta la pierderea în greutate. Acest superaliment este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale și vindecătoare atunci când vine vorba de sănătatea noastră.

Moringa Oleifera, „copacul lui Dumnezeu” sau „cel care nu moare nicioada”, este o plantă extrem de prețioasă pentru că putem sa folosim de la ea totul, de la rădăcină până la, ultima frunză.

Moringa este vazută de mii de ani ca un aliment de locuitorii din zonele înalte ale Himalayei, care îi apreciaza în egală măsură: frunzele, păstăile, semințele, fructele și rădăcina.

Moringa, copacul lui Dumnezeu
Sursa: Unsplash

„Copacul lui Dumnezeu”, planta cu proprietăți miraculoase

Diferitele părți ale plantei, inclusiv frunzele, florile, semințele, fructele și scoarța, fiecare oferă valoare nutritivă care poate ajuta la tratarea bolilor de la cancer la afecțiuni cardiace pentru a proteja celulele pielii de îmbătrânire.

Iată șase beneficii ale consumului de moringa în fiecare zi pentru a vă îmbunătăți sănătatea generală.

1. Combate diabetul: S-a demonstrat că Moringa echilibrează nivelul zahărului din sânge prin acidul clorogenic, care permite celulelor să preia sau să elibereze zahărul după cum este necesar.

Un studiu publicat în International Journal of Food Sciences and Nutrition a constatat că diabeticii care au consumat moringa, curry și castravete amar ca parte a unei mese bogate în carbohidrați au observat îmbunătățiri în controlul zahărului din sânge și a nivelului de insulină. Răspunsurile lor la insulină plasmatică au fost considerabil mai mici atunci când cele trei plante au fost incluse în masă, comparativ cu atunci când nu au fost.

În mod similar, un studiu din Journal of Food Science a constatat că pudra de frunze de moringa a avut un efect pozitiv asupra femeilor aflate în postmenopauză. Cele care au luat șapte grame în fiecare zi timp de trei luni și-au redus nivelul de zahăr din sânge cu 13,5 la sută. Cercetătorii au concluzionat că proprietățile sale antioxidante au potențial terapeutic pentru complicații legate de postmenopauză.

2. Scade colesterolul: Moringa ajută la reducerea nivelului de colesterol datorită beta-sitosterolului, un nutrient puternic care blochează acumularea de colesterol LDL „rău” și acționează ca un agent antiinflamator pentru organism. Beta-sitosterolul are o structură similară cu colesterolul, ceea ce înseamnă că concurează cu colesterolul din intestine. Acest lucru reduce absorbția colesterolului, prevenind deteriorarea vaselor de sânge și menținând arterele și venele fără placă.

Colesterolul crescut în sânge este asociat cu un risc crescut de boli de inimă. Într-un studiu, publicat în Journal of Ethnopharmacology, cercetătorii au comparat moringa cu o clasă larg utilizată de colesterol și statine, care scad lipidele. S-a constatat că Moringa este comparabilă cu statinele în scăderea nivelului de colesterol din ser, ficat și rinichi cu 14%, 6% și, respectiv, 11% la șobolani. Efectul asupra colesterolului seric a fost semnificativ statistic.

Moringa
Credit foto: arhiva doctorulzilei.ro

Moringa, 6 beneficii dovedite științific

3. Reduce inflamația: Moringa conține un amestec de aminoacizi esențiali, fitonutrienți carotenoizi – care se găsesc în morcovi și roșii – antioxidanți și compuși antibacterieni naturali care imită efectele medicamentelor antiinflamatoare.

Planta este, de asemenea, o sursă de acizi grași omega-3, care acționează și ca un antiinflamator și ne poate proteja chiar de reacțiile alergice. De exemplu, un studiu publicat în revista Allergy a constatat că persoanele care au o dietă bogată în acizi grași omega-3 au mai puține șanse să sufere de mai puține simptome de alergie.

4. Luptă împotriva cancerului: Extractele solubile în apă de moringa au fost promovate pentru că ajută la tratarea diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cancerul pulmonar, de sân și de piele.

Într-un studiu, publicat în revista Oncology Letters, cercetătorii au testat efectele mai multor doze de extract solubil în apă din frunze de moringa (0, 50, 100, 200, 300 sau 400μ/ml) asupra celulelor canceroase ale ficatului și plămânului uman timp de două ori. zile. Cercetătorii au descoperit că aproximativ 97% dintre celule au prezentat moartea celulară la cea mai mare doză (400μ/ml).

În continuare, cercetătorii au analizat efectele plantei asupra inhibării creșterii celulelor canceroase. Similar cu primul studiu, au tratat celulele canceroase hepatice timp de două zile în diferite doze.

Descoperirile au arătat că celulele canceroase tratate cu moringa au fost inhibate în creșterea lor, iar această inhibare a fost, de asemenea, dependentă de doză – a existat o inhibare de până la 80 la sută cu cea mai mare doză furnizată (200μ/ul). După alte experimente, cercetătorii au concluzionat că raportul de moarte celulară a fost de cinci ori mai mare în celulele tratate cu moringa decât în celulele martor la cea mai mare concentrație (300μ/ml).

Moringa, planta minune
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

Conține toate vitaminele și mineralele din lume

5. Îmbunătățește sănătatea digestivă: Proprietățile antiinflamatoare ale Moringa și conținutul ridicat de fibre au făcut din aceasta o plantă ideală pentru tratarea problemelor digestive, cum ar fi ulcerul stomacal, bolile hepatice, afectarea rinichilor, printre multe alte tulburări.

Pudra de Moringa conține 31% fibre, ajutând alimentele să se miște fără probleme prin sistemul digestiv pentru a fi descompuse și utilizate în organism. Fibrele pot acționa și ca un ajutor pentru pierderea în greutate, ceea ce ne face să ne simțim mai plini pentru mai mult timp, susținând în același timp un metabolism sănătos.

6. Încetinește efectele îmbătrânirii: Moringa arată promițătoare în păstrarea sănătății și frumuseții noastre. Planta conține proprietăți anti-îmbătrânire care sunt benefice în promovarea revitalizării pentru o piele mai tânără și mai sănătoasă.

Un studiu din 2014 publicat în Advances in Dermatology and Allergology a constatat că utilizarea unei creme active care conține trei procente din extract concentrat de frunze de moringa pentru o perioadă de trei luni a condus la îmbunătățiri ale volumului pielii, rugozității pielii, descuamării pielii, netezirii pielii și ridurilor pielii printre alții.

Cercetătorii au concluzionat că crema de moringa îmbunătățește efectul de revitalizare a pielii, susținând efectele anti-îmbătrânire ale pielii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel