Sari la conținut

Convulsii. Simptome, cauze, tratament

Care sunt simptomele și cauzele epilepsiei? Cum se manifestă
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Convulsii. Simptome, cauze, tratament.

În ciuda unor studii pe scară largă în domeniul neurologiei și al mecanismului creierului, creierul uman rămâne un organ complex; cuvânt care s-ar traduce prin complicat și misterios. Conține miliarde de neutroni sau celule nervoase care creează și primesc impulsuri electrice.

De multe ori, din diverse motive, există o supraîncărcare a activității electrice care vă afectează mari părți ale creierului. Aceasta poate provoca o gamă largă de simptome sau efecte, mai ales sub formă de convulsii. Convulsiile provoacă vibrații anormale, inconștiență momentană și mișcări musculare necontrolate.

Opțiunile de tratament, în funcție de tipul de convulsii, includ medicamente, intervenții chirurgicale și modificări speciale ale dietei care pot duce la ameliorarea afecțiunii. Convulsiile au loc din timpuri imemoriale și, deși mai devreme erau considerate semne de posesie de către spiritele rele, cu medicamentele moderne la dispoziție, adevărul a fost descoperit.

Care sunt simptomele unei convulsii?

Convulsiile pot apărea oriunde. De multe ori, puține simptome apar înainte și în timp ce are loc convulsii. Acestea pot include:

1. Un sentiment brusc de anxietate

2. Salivare sau spumare la gură

3. Amețeli

4. Spasme musculare incontrolabile

5. Dinți încleștați

6. Mușcarea limbii

7. Emiterea de zgomote de mormăit

8. O senzație de existență „în afara corpului”

9. Cefalee severă

10. Pierderea controlului asupra funcției vezicii urinare sau intestinului

Ce cauzează convulsiile?

Diverse afecțiuni de sănătate pot provoca convulsii, ducând la o tulburare a creierului. Multe dintre acestea includ:

1. Infecții ale creierului, cum ar fi meningita

2. Un defect cerebral prin naștere

3. Dependența de alcool

4. Abuzul de substanțe

5. Trauma la cap

6. Febră mare

7. Niveluri scăzute de zahăr

8. Niveluri ridicate de zahăr

Experimentarea convulsiilor poate avea o mulțime de efecte asupra stării fizice și psihice a corpului. De la o scădere a calității vieții la riscuri crescute de afecțiuni de sănătate mintală, convulsii vă pot face să pierdeți controlul total asupra corpului.

Crizele recurente pot afecta, de asemenea, calitatea vieții tale, limitând diverse activități pe care în mod normal le iei de la sine înțeles, cum ar fi conducerea unui autovehicul, înotul etc. De asemenea, dacă nu sunt tratate, convulsiile tind să se agraveze, afectând afecțiuni mentale precum depresia și tulburarea bipolară.

Convulsii. Metode de tratament

Cauza trebuie identificată înainte de începerea tratamentului pentru convulsii. Tratamentul variază în funcție de cauză. Unele dintre acestea includ:

1. Medicamente: Potrivit experților în sănătate, medicamentele pot ajuta la țintirea activităților semnalului din celulele creierului și pot controla eficient crizele în aproape 70% din cazuri.

2. Chirurgie: Pentru cazurile severe, medicii recomandă operația pe creier atunci când medicamentele nu funcționează. Intervențiile chirurgicale respective, hemisferectomia și calosotomia corpului sunt câteva dintre procedurile de succes care pot ajuta la scăderea convulsiilor.

3. Stimularea nervoasă: Există diferite tipuri de stimulări nervoase care pot trata problema permanent. Procedurile Vagus și Responsive ajută la stimularea nervilor cu semnale electrice care pot ajuta la atenuarea convulsiilor.

4. Schimbări în alimentația de zi cu zi: o dietă naturală și sănătoasă poate ajuta, de asemenea, oamenii să reușească să scadă frecvența convulsiilor pe termen lung. Mulți medici recomandă să urmeze dieta ketogenă ca alternativă la intervenția chirurgicală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel