Categories: Ştiri sănătate

Controverse privind adoptarea săptămanii de lucru de 4 zile

Controverse privind adoptarea săptămanii de lucru de 4 zile. Angajaţii din România şi-ar dori să meargă la muncă mai puţine zile pe săptămână, companiile însă sunt reticente în adoptarea săptămânii de lucru de doar 4 zile.

Un experiment recent, realizat în Marea Britanie, a demonstrat că mai puţine zile petrecute la birou cresc productivitatea.

Se cere adoptarea săptămanii de lucru de 4 zile

Opt din zece angajați își doresc să lucreze doar 4 zile pe săptămână, chiar și 10 ore pe zi, în timp ce patru din zece angajatori se tem că acest program ar influența negativ capacitatea oamenilor de a se concentra și, implicit, productivitatea, arată un studiu BestJobs, citat de RRA.

Expert: Personalul ar ajunge la extenuare din cauza volumului de muncă 

Aproape 35% dintre reprezentanții companiilor sunt preocupați de faptul că, pe termen lung, personalul ar ajunge la extenuare din cauza volumului zilnic de muncă mai mare.

Oamenii spun că ar folosi ziua liberă pentru a face mai multe activități în familie, s-ar ocupa de treburile pe care nu le pot face atunci când lucrează, ar dedica mai mult timp pasiunilor sau ar alege să se odihnească.

Așadar, ziua liberă ar contribui la un stil de viață mai echilibrat, iar reducerea săptămânii de muncă ar avea un efect pozitiv și asupra modului de lucru.

Studiul arată că, în prezent, patru din zece angajați lucrează în sistem hibrid, 29% lucrează doar de acasă și restul de 28 de procente doar de la birou. Sondajul a fost realizat luna trecută cu aproximativ 2.200 de angajați care utilizează internetul și 254 de respondenți din rândul companiilor.

De reținut, cel mai mare experiment internațional de scurtare a săptămânii de muncă s-a încheiat de curând și a avut rezultate pozitive.

În Marea Britanie 92% dintre companiile care au testat formatul cu patru zile lucrate în loc de cinci, fără modificarea programului, intenționează să continue, în timp ce 30% au decis că îl vor adopta definitiv, potrivit RRA.

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

39 de minute ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

o oră ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

2 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

2 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

3 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

3 ore ago

Citeste si: