Din cuprinsul articolului
Angajații Caselor Județene de Sănătate și ai celei din municipiul București continuă protestele. Aceștia au protestat și astăzi nemulțumiți de banii pe care îi primesc pentru munca prestată. Pentru intervale scurte de timp sunt asigurate doar urgențele, adică serviciile pentru duplicarea cardurilor de sănătate, aprobările pentru aparate de oxigen, stomele sau serviciile necesare gravidelor ori persoanelor cu dizabilități.
Greva în Sănătate! Protestele angajaților de la casele de sănătate au început săptămâna trecută, timp în care programul de lucru cu publicul a fost afectat. Sindicaliștii au anunțat proteste pe o perioadă nedeterminată și reclamă faptul că nu se găsesc soluții pentru creșterea salariilor din sistem.
Ei spun că proiectul de lege privind corecțiile salariale nu a fost votat pentru că impactul financiar este unul foarte mare. Nivelul salarizării duce și la o criză de personal, atrage atenția președintele Federației Sindicatelor din Casele de Asigurări de Sănătate, Dan Anghel.
Nivelul de salarizare este foarte scăzut
„Nivelul de salarizare este foarte scăzut. La un buget de 50 de miliarde, cât are Casa Națională de Asigurări de Sănătate, nu este posibil ca 90% dintre angajați să aibă salarii între 3.500 de lei-4.400 lei de lei. Asta duce la migrarea specialiștilor din Casele de Asigurări de Sănătate către alte domenii de activitate”, spune Dan Anghel.
Acesta mai spune că „din 2018 nu a mai beneficiat de nicio creștere salarială, nici măcar un leu, iar nivelul de muncă este extraordinar de mare și responsabilitățile de asemenea. Am avut discuții cu reprezentanții guvernului, trei-patru întâlniri, acum așteptăm să vedem ce se hotărește”, spune Dan Anghel, potrivit RRA.