Din cuprinsul articolului
Autorităţile din Prahova au luat măsuri suplimentare de evacuare a populaţiei în zona străzii surpate din oraşul Slănic şi emiterea unui mesaj Ro-Alert. Între timp, o echipă a IGSU, alături de specialişti în domeniul construcţiilor şi de mineri, va face o nouă evaluare a situaţiei.
”Urmare a situaţiei actuale regăsite la nivelul localităţii Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a dispus extinderea perimetrului de siguranţă prin evacuarea comunităţilor din proximitatea zonei afectate.
În acest sens, prin grija Instituţiei Prefectului şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, acţiunea de evacuare a populaţiei, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce priveşte siguranţa acestora se va realiza în cel mai scurt timp”, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.
Totodată, din dispoziţia secretarului de stat, şeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) se va deplasa în localitatea Slănic, unde alături de specialişti în domeniul construcţiilor şi mineri, vor efectua o nouă recunoaştere şi o analiza amănunţită a situaţiei.
Şi Prefectura Prahova a făcut un anunţ referitor la măsuri suplimentare de evacuare. Autorităţile locale îi îndeamnă pe locuitorii oraşului Slănic să-şi păstreze calmul şi să colaboreze cu instituţiile statului. Potrivit News.ro, a fost emis şi un mesaj RO-ALERT pentru zona afectată.
Până acum, 42 de locuitori ai oraşului Slănic, judeţul Prahova, au fost evacuaţi după ce o porţiune din strada 23 August s-a prăbuşit. Încă de marţi s-a anunţat că aceştia nu se vor putea întoarce în apartamentele loc, întrucât blocurile au fost afectate.
Potrivit specialiştilor care au făcut verificări la Slănic, strada s-a prăbuşit din cauza apei care circulă prin subsol, fiind vorba despre apa provenită din diverse surse – scurgeri de pe versanţi, avarierea conductelor, scurgeri de pe versanţi,
Staţii portabile duse la Slănic nu au înregistrat activitate seismică în zonă, iar surparea nu pare a fi cauzată de fenomene de mare adâncime cauzate de prezenţa în zonă a unui masiv de sare.
CJSU Prahova a decis, în şedinţa de maţi după-amiază, ca deţinătorii tuturor reţelelor de la Slănic- Hidro Prahova, Electrica, STS sau firme private – vor trebui să devieze traseele utilităţilor.
Primăria va trebui să încheie contracte cu firme care oferă servicii specializate pentru continuarea studiilor, luarea măsurilor necesare pentru stoparea surpării.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…